semuanya indah belaka



minggu ke - 2 untuk semester break ni.
byk yg terjadi.
mostly adelah good thing.
syukur.alhamdulillah.

aku pula makin selesa memalaskan diri di rumah ni.
semakin syg pada katil empuk ku bersaiz queen ni.
semakin cinta pada pc ku yg terletak di kaki katilku ini.
semakin mesra dgn kereta2 ku di luar tu.
semua nya makin sebati.
bak kate org bercinta , "ade chemistry la"..
hehehe

dan buat kesekian kali nya ,
aku semakin suka menonton tv.
stelah hampir 6 tahun aku ambil endah x endah je padanya.
maklum la.
aku ni tido siang keluarnya malam.
jd tv tu aku xkesah sgt.
tp skrg aku da kesah sket.
tp aku tgk pon just discovery channel , national geographic , disc. turbo dan kdg2 astro ria.
hehehe

minggu ni ayah aku rembat 2 biji kete.
xlah mewah mahupon mahal mcm kete korg.
tp just nak mencukupkan kereta tok setiap org nak bergerak.
ketenya hanyalah proton tiara dan proton perdana.
yg da sedia ade kancil dan mercedes.
ok la .
ayah , mama , aku dan adik.
sorg 1.
sng nak bergerak.
syukur ayah murah rezeki sket.
tiara tu walau da lame , tp yg kitaorg dpt ni yg fully ori.
dan overall 90% cantik luar dan dlmnya.
system piping die da bikin.
ape lg..vroom2 la.hehe.

mase nak angkat perdana tu plak, pg KL.
pg kat super sunday xsilap aku.kat PJ.
jd mase balek tu , sempat membodek ayah aku tu.
nak ke low yat.
dpt la cekup LCD monitor tok pc aku yg da lame menduda tanpa monitor tu.
ni menyemarakkan lg semangat nak berinvestment ni.
dan kebetulan mase pulang dari KL ,
kwn aku si wan ajak ke pD lak.
amek brg di hostel nya.
ikot aje.
berjalan je aku.hehe

pastu minggu ni gak dpt daftar akaun tok share dan futures trading.
dgn bantuan kenalan mak aku punye anak.
dan pg td broker die call ckp akaun tok share da aktif.
tggl la akaun tok futures .

pg td jugak streamyx yg aku tggu telah pun tibe.
ape lg ,
bersorak sakan la aku seorg diri dirumah ni.
nak sorak ramai2 xde org.
mak ayah keje.
adek2 blaja.
aku sorg je la.
hehehe

tok cuti ni jadual kehidupan aku bagus.
bgun tengahari.
trus ke pc di kaki katil.
da settle ngan pc , trun bwh cari makan.
da makan , mandi.
da mandi , maen pc lg.maen la sampai bosan.
dan diakhiri dgn acara malam bersama dgn rakan2 hinggalah ke tgh pg.
hehehe..

aku hope ,sok akaun tok futures da open.
nak try maen.
mintak2 mudah dan dipermudahkan.
aminn.

sekian..

p/s : kereta , LCD , Streamyx , trading ...ape lg yg aku mahu..hehehe

1 comments:

nama pesakit:are_moizz said...

ape lg..p stdy market share la..ha3