silent


bangun pagi ..
pandang sekeliling..
capai telefon bimbit ku..
ku letak kembali..
aku duduk..
termenung..
spertinya ada yang kurang..

pg ke komputer ku..
kutekan suis on..
kini aku berada disini..

fuh..
aku buntu untuk menulis..

tp yg aku pasti ,
aku da lepas minggu2 yg menyiksakan..
yg tinggal kini hanya final.

tp masalah tak juga pergi.
xpe.
aku selesaikannya sorg2.
aku xnak susahkan org.
aku xnak org kata aku itu ini.

dunia ni kan x adil.
mane ade benda yg sama.
tp bukan semua perkara kita harus persoalkan bukan..?
bukan semua perkara kita harus bidas.

kdg2 aku suka diam begini dari bersuara.
bukan bermakna aku bodoh.
tp krn aku x ingin rosakkan apa2.
sbb kata2 itu kejam.

aku tak kata kamu semua yg outspoken tu xbgus.
korg hebat.
byk ilmu tuk membidas itu ini.
bidas la sampai kamu hilang semua yg kamu syg.
sbb kamu mmg perlu sendirian dlm dunia kamu.

dahla dion.
ini masalah kau.
jangan libatkan sape2..
bukan semua org nak dengar masalah..
mrk lg sukakan keuntungan.
kau simpan masalah itu sorg2.

kau harus jd diri yg dulu.

erm.

p/s : mendengar lagu boneca ,tunjukkan aku..

8 comments:

dobot said...

persetankan ape orang nak cakap,
tetapi terima laa kalau ianya ke arah positif,
klu ke arah negatif, lantakkan sahaja.
ok brotha?!
:)

have a good day.

fana said...

owh dion! apa aku nak canang ea? just jadi diri sendiri je lah...kan itu bagus rather than hipokrit..

kdg2 aku suka diam begini dari bersuara.
bukan bermakna aku bodoh.
tp krn aku x ingin rosakkan apa2.
sbb kata2 itu kejam...-aku setuju kata kau dion...baik diam dr suara sebab kita taw apa yg disuarakan itu sakit...dan cuba berkata dan bersuara bila sesuatu hal itu adalah logik dek akal...

manusia lain lain dion..mcm ragam..mcm kisah....susah kalau maw teroka semua org...baik jaga diri sendiri shj..biar sedang sahaja

Akuhanim said...

Dion,sumtimes write thousands of words lebih better untuk expresskan feeling rather than saying it..

betul takk?

Gud luck in your final exam beb!

-Choco- said...

Dear dion,

hidup kat dunia ni mmg byk dugaan.
sebagai manusia dan hamba Allah, hadapilah dgn tenang dan bijak!
Ingatlah DIA selalu.

Be a tough GUY yeah!

Smile, choco:)

dionzo de sauza said...

to dobot :

owite..tq

dionzo de sauza said...

to fana :

yeah..
jd diri sendiri..
tq

dionzo de sauza said...

to hanim :

yeah..
menulis lg senang..
tq

dionzo de sauza said...

to choco :

thanx choco..