perasaan ini

hye semua.
lame x update...makin malas aku ni.

sedar xsedar da separuh bulan kita berpuasa.
tahniah aku ucapkan pada yg berjaya puasa penuh.

ok.malas mukadimah panjang2...
straight to the point.
kali ni berkenaan perasaan ini.
yeah...

tp apesal dgn perasaan ni..?
tahla...
aku kebelakangan ni kerap rase mnyampah.
dgn sikap2 kebanyakan perempuan kat luar sana.
byk sgt buruknya dari yg baek.
bukan aku nak kata lelaki itu malaikat..kita sama saja.
just kali ni aku nak tekankan perihal perempuan ni.

yg dulu korg bygkn , baru kenal sehari da mintak kapel.
itu da 1 hal.
pastu bila aku mintak putus , ttp annoying gak.
add kwn2 aku kat fb bagai ,
pastu tibe2 rapat ngan classmate aku la..
siap tahu aku ade kuiz ke test ke then wish bagai.,
the best part , kdg2 die msg aku xlayan..
tp bila aku layan , die sibuk citer die teringin nak beli baju la , nak shopping la..
kenapa..?nak aku bg ko kad kredit utk di swap ke..?
ke nak aku temankan dikau wahai sayangku..?adohai.
sory la kalu ko terbaca post ni then ko bengang ke ape.
aku skrg ckp je ape aku xsuke.

ni ade plak 1 kes ,baru kenal beberapa hari ,
nak marah2 merajuk bagai bila aku xjd nak keluar pasal ade hal.
bukan aku bgtaw last minit pon.
apebenda la perangai ko ni...
da la nak naek keta aku suh amek bagai..
katenye die xde kenderaan ..
aku ni kesian la...
tp lama2 jd menyampah.
mcm pundek.

tlg la prempuan2 kat luar sana.
ubah la perangai tu..
sakit jiwa aku lama2 kalu semua perangai cmni..
mmg..mmg lelaki pon lg teruk..
itu yg wat korg jd cmtu..
tp perlu ke korg jd setan kalu lelaki itu iblis..?

kalu ko baek , aku pon baek la..
aku ni bukan budak2 kecik..
xtaw ape yg ade dlm hati korg..
sekali jumpe je aku da taw perangai sorg2.
nak duit ke , nak kwn ke, nak maen2 ke...
smua dlm kocek aku la..simpan je la helah2 korg tu..
da lapok...
korg cube la jd baek..jd diri korg yg mak bapak da didik dari kecik2 tu.
jd xde la yg kena rogol bagai..

korg jgn la dlm pikiran tu nak gunakan org je.
jgn la pikir korg tu hot sgt sampai lelaki ni sggup jd keldai korg.
lelaki ni kalu sggup jd keldai korg,
adelah tu yg korg kena byr..
ape lg..kena tunggang la keldai tu..
sampai pnt longlai bagai..fahamkan..?

ok..itu je la luahan perasaan ini..
salah silap aku mintak maaf awal2.
aku bukan baek sgt , tp aku ni xla jahat.
sekadar nak ingatkan sesama insan.
sekian.
salam.

p/s : nak jalan2..sampai bosan..hehhe

3 comments:

syazwani 'atiqah said...

ak baek x????ade cm annoying x???

dionzo de sauza said...

ko baek kot wani..kan2..
nak kek lapisss..lapar...hehe

syazwani 'atiqah said...

abg imam,,,bwk bsaba eyh...jumaat nie ak bg kek lapis...ko mkn tros pn xpe..ak xmara...=p