KE PUASA AN DIRI KU

hype..
sory lame xupdate..(lame ke..??)
sperti yg sedia maklum, sabtu aritu kite umat islam telah diwajibkan puasa..
jd..
selamat berpuasa aku ucapkan kepada muslimin n muslimah di luar sane..

weekend lepas aku membalikkan diri setelah sekian lame bermastautin di segamat ini..
tujuannya hanyalah 1..
untuk berpuasa 1st bersama keluarga di rumah..
disamping ingin bersukaria bersama rakan2 yg sedia menanti kepulangan ku..

aku balek ari jumaat pas test fin327..
ditemani nada..
die nak ikot sampai melaka sentral je karena akan adenya entiti yg menunggu nya disana..

pas antar dia ke sana..
aku lepak ngan gay seperjuangan ku , wan a.k.a aremoizz..
lepak mamak la..gosip2,ngumpat2,carut2 sket..maklumla sok nye da nak pose..
hehehe..
nak maghrib baru aku balek umah..

malam tu xde pe yg menarik pown..
esok nya pown xde pe yg menarik..
just tolong family kemas rumah baru..
pindah randah je aku ni..
haish..

hari ahad ,
acap n nada dtg melaka..
cadangnya nak balek sgamat ari isnin same2..
ok..set..
diorg sampai melaka lebih kurg kul 4 mcmtu la..

sesampainya mereka ,lantas aku bwk mereka brjalan2..
makan2..eh silap..beli makanan tok berbuka..dan berbagai2 lg..
ptg tu xde pe pown yg extraordinary..
aku bwk balek umah aku n berbuka la kami semua..
aku paksa acap n nada makan byk2..
muke dieorg mcm suke je makan byk2..hehehehe

mlm tu ,
bermulalah agenda nya..

tempat nya adelah di mahkota parade ataw mp..
mcm2 kami lakukan pada mlm tu..
tp motif utama adelah untuk bersukaria n merelaxkan diri...

aku bwk pg arcade..
maen daytona la (game fevret jika ke arcade)..


-acap nak kan patung2 tersebut untuk dihadiahkan kepada diri sendiri-



-persediaan acap bg mengambil lesen kereta kelak-

pastu settle kat arcade ,
pg jalan2 lg..
tibe2 acap jumpe sebuah mesin dan die ingin menguji keberkesanan dan kejujuran mesin tu..



-nilai yg ditunjukkan di skrin mesin terpaksa disembunyikan atas sebab2 keselamatan-

pstu g cari boxer untuk salah sorg dari kami..(nama terpaksa dirahsiakan , teka sudah)..
hehehe
dan kami terjumpa sesuatu yg amat mngejutkan..
yg membuatkan salahsorg dari kami itu mengkenselkan pembelian boxer tersebut..


-kami xpasti samada ni boxer ataw pown selimut , saiznya diluar pemikiran manusia waras-

pastu g brand outlet..
mestila nak cari pakaian ..xkan nak cari jodoh lak..
ade mcm2 baju..
rambang mata kami semua..(mcm pompuan shopping lak) hehe
dpt la sorg 1 baju...


-boria adalah konsep pilihan kami untk pembelian baju tersebut-

da settle beli belah ,
tibenye mase tok bersukan pulak..
sukan yg dipilih adelah bowling..
sbnarnya xde pilihan pown..tu je yg ade..
jd pergilah kami ber 3 bermain permainan itu..


-gaya seorg bowlers yg hensem lg putih-



-"jauh die pg" , kate acap kepada kami-



-nah ko..dgn tgn2 di campaknye-


-keputusannya amatla tidak dijangka , acap yg pda mulanya mendominasi akhirnya akur dgn kehebatan nada (mcm ulasan sukan plak)-

-pesanan tok sape nak maen bowling , jgn lupe bwk stoking sendiri..kang kena byr lebih..hehehe-

disebabkan kekalahan yg amat tidak dijangka,
acap mencadangkan supaya kami berkaraoke untuk melepaskan kekecewaan..
hehe..


-keshomelan 2 anak muda ini terserlah pabila mereka bermain bersama abjad2 tersebut-

tgh2 nyanyi2 ,
nada boleh lak dilanda peyakit perut..
gelombang tahap 2 telah melanda ususnya..
dan ia memaksa nada untuk ke jamban..
jd kitaorg pown temanlah die ke jamban..


-tandas ni cantik , dan ia bertambah cantik bila diserikan dgn model pakaian dalam ni-


-bila bosan menuggu org berak, inilah jd nya-


-da puas berak , ko nak lari lak ea..-

pas je nada settle ngan hal perutnya tu ,kitaorg balek..
kira berak adelah last aktiviti kami..
siak ko nada..
pastu balek umah...


-acap nmpak hensem malam tu..aku xtaw knp..cube korg agak knp die hensem mlm tu-


-sbelum balek , acap n nada wat request nak tenung dataran pahlawan tu sampai bosan-

pastu hari isnin kiteorg balek same2 ke kampus..
sampai segamat dalam kul 1 tgahari..
ponteng kelas insurance kul 2 tu sbb pnt..
kelas kul 4 msti pg..hehehe

kesimpulannya ,
byk2kanlah beribadah dibulan puasa ni...
mcm yg kiteorg wat ni..
hehehehehe...

p/s : harini nak beli juadah kat bazar segamat..bazar uitm mcm bosan sket..hehehe

14 comments:

annur razali said...

terbaik gila :)

asal acap hemsem ar? lol

...aRa... said...

hahahhaha...dion...benda yg korang watni dipanggil ibadah ke??xtaw plak ak...:)

norzila musman said...

besh gler kot..
haish..ak jelez ouh..cis..

weyh,bpk besa boxer tu..
dion da r smkin slim sjak kbelakangan ni..huhu..
x ssuai lorh..haha

asal pic acap je yg byk??
tau r skndal..:B

dionzo de sauza said...

to noe:

terbaik gila..??
sape gila..??
hehehehe

tekalah knp acap hensem..

dionzo de sauza said...

to ara :

ni ibadah sampingan kami..

disamping ibadah2 wajib..
hehehe

dionzo de sauza said...

to zila:

xperlu lah menjeleskan diri..

krn sememangnya kami sendiri jeles sesama kami (ape aku ckp ni..??)..

bapak besa boxer tu..??
bapak sape..??
itu yg kite xtaw..

slim..??
mane ade,,(tersipu2 malu)..
hehehe

mane ade skandel..kami suami isteri la..

anis said...

dion...terbaek lah ibadah korang...ske2..kah2....

-Choco- said...

dear dion,

firstly, selamat menyambut bln ramadhan. Secondly, boxer tu choco rasa blh potong jdkan dua la. (haha). Ketiga, ya choco juga perasan acap nmpk agak hensem pd mlm korg keluar tu. (dion jgn amik hati,jgn jeles) hehe.. Gambar2 yg diambil juga zun n menarik:)

Love,choco

dionzo de sauza said...

to anes :

mmg terbaik..mahu ikot..??

dionzo de sauza said...

to choco :

boxer tu nak wat kain tok baju raye la..ok x..??
hehehe
mane ade amek ati..acap mmg hensem la...
btw tq

-Choco- said...

dear dion,

hahaha!! boleh je klu nk wat jd baju raya. dari jauh tgk, dh tau sape tuh. huhuhu.

Love,choco

Para Jamaludin said...

paling tinggi 123 je? sape? nada?

the highest aku golek boling 165. and it's the latest.

tak kenal la 123, 76 or 61 nih... hahaha

macam nak je aku tampal gambar marks yang aku amik masa lawan hr tu.

tp xpe la..bg budak2 enjoy dlu..

hahaha

*komen ini berbaur kerek nak mati*

dionzo de sauza said...

to choco :

hahaha
bg choco 1 baju dari kain boxer tu nak..??

dionzo de sauza said...

to para :

untuk pengetahuan cik para , permainan malam tu blh dikategorikan sbg saje2 nak test..
tiada kesungguhan lgsung..
main2 pown da cecah 123 tu...

nnti kita adekan match yea,,
t nak suruh nada braksi spenuhnya..

reply ini berbaur tercabar..hehe