KE SUWEI AN

Knpkah entryku kali ni di mulakan dgn kata2 carutan..??
krn hari ini ,
selasa 18 ogos 09 adelah hari yg agak suwei untuk aku stakat ni..

knp ea..??

ok..
hari ni aku bgun mcm biasa..
g kelas..
fin 344..presentation..
pastu fin 320..dpt result test..
ok lah..masih boleh diterima akal la result aku tu..
kna usaha lg..

suwei nya adelah..
hari ni ade org sewa keta kol 10 pg n da ade book tok 12 tghari..
itu xde masalah..
org sewa kul 10 amek kunci kat blok C..
mcm da settle..

tgh aku discuss paper fin 320 tu..
customer td call..
"dion , mane kete ko ea..boleh specifickan x..??"
aku assume kete aku spatotnya ade kat park DST..
sbb ia spatotnya disitu..
tp budak tu cari xjumpe..siap cari park dpn admin pown xjmpe..

ok..aku da hangin..
aku kuar kelas jap..
pg cari keta..
1 tempat je aku target..LT..
dan tepat sekali..ia disitu..
dan aku berasa betapa bodohnya org yg sewa keta aku smalam tu..
aku da mention kat dia..
park kat DST..sbb kat situ ko amek keta..
tp die punye pemalas nak jalan jauh sket ..
jd die park kat LT..
kalu kena saman ataw kena lock tayar aku oleh guard durjana tu cmane..??
b.e.b.a.l btol la..
mmgla ko byr kete tu..tp bukan byr kosong..
ko dpt servisnya kan..??
jd jgn la susahkan aku..
pastu budak yg sewa kul 10 tu tpaksa gerak kul 11 sbb lmbat jumpe kete..
dan dia balek kul 12.30 , lambat 30 minit..

pas fin 320 aku balek bilik..


-mase balek nmpak scene ni..baru perasan..warne kolej mcm warne lori sampah ni-

ok ..pasal kete park kat LT tu 1 hal..


ok..xpe..
pastu kwn aku yg nak sewa kul 12 tu lepak ngan aku smentara tggu die balek..
borak2..
pastu kul 12.30 budak tu sampai..
sblum tu aku msg die..
"park kat bwh ts je la.budak ni da lame tggu ni nak cepat"..
die sampai , byr sewa..
then aku tanye ,
"mane kunci nya"..??
die ckp da bg pada budak yg nak sewa kete aku tu..
sdgkan budak yg nak sewa tu ade ngan aku..
jd ko bg kat sape la kete aku siak..?
die ckp budak yg amek keta aku tu da tggu kat bwh ts n die berkata..
"ni kete dion ea,,aku budak yg sewa pas ko kul 12.30 ni"..
aku da bengang..
bile mase aku deal ngan budak yg x dikenali tu..
sape curik keta aku la anj**g..


-naseb aku da mcm pepatah "sudah panas , tertumpah megi " -

aku call kulok..
aku nak kejar keta aku..
n naseb baek kete tu masih dalam uitm..
yg bwknya budak lelaki hitam pendek gemok sial (aku bengang)..
ditemani 1 jantan n 3 betina bajet comel dgn muke xbersalah..
aku tahan kete aku depan PI..
aku tanye dia , knp amek keta aku..
die ckp..
"sory bro, salah keta..nak pulang la ni "(dgn muka n nada xbsalah dan sial die)..
ok, ko antar skrg kete aku..

die hantar bwh TS..
die kuar kete n ckp sory skali then trus bla g amek keta yg spatotnya die sewa..
die bla mcmtu je bai..
die ingat die tertukar kete tu mcm tertukar baju..??
bodoh bingai btol..
aku tangan da genggam nak hentak budak bodoh tu..
tp sabar kan..
aku amek keta aku drift sket dpn UPK tu ..
kwn2 die da cuak da..
aku antar keta kat kwn aku yg spatotnya sewa kul 12 tu..
then aku balek TS balek n budak2 tu maseh ade..
iyea..bagus...
aku tanye kat jantan kwn die tu.
budak hitam tu kolej mane..part..nick..wing mane..

budak tu :
kolej TS wing 3a ..
part 3 ..
nick die tano..
xsilap aku la..

dan aku rase die kerek ngan aku sbb aku pakai baju SR mase tu..
jd bajetnya aku xboleh tarik die la..??
oit kwn..
kalu ko buat sial..
sape2 nak tarik ko boleh saje..
xkesah sape pown die..

dan aku sdg berkira2 nak naek cari die ke x..
sbb aku masih bengang..
benda keta..bukan buku ke..megi ke..
ko anggap mcm remeh temeh je kan..
pandang aku mcm aku ni part 1 kan..??

haish..kan da panas ati aku ni..

pastu kul 2 sampai 4 ade ent..
ade usahawan kambing bg ceramah sket..
ok la..
kwn2 yg dgr kete aku mgaum td semua bertanyekan sebabnya..
aku pown menjelaskan semuanya..
settle..
kbnyakan nya suh aku cari budak tu ..
termasuk senior2 TS ..
jd makin mudah keje aku..

skrg kat bilik menenangkan ati..
nak cek laptop acap..
ade problem..
mybe ptg n malam ni oting jap..
hehehehehe..

kepada sape2 la kat luar tu..
TOLONGLA..
jgn wat malas ko sampai memudarat kan org k..
dan jgn la jd bodoh sgt mcm budak yg salah kete tu..
ko pelajar uitm..bukan pusat serentii..k

sekian..

18 comments:

akiduzair said...

apasal ada gambar aku bersama ketumpahan megi sedap!!

cilake! cilake!!

annur razali said...

silamat outing, :)

Para Jamaludin said...

ayat baris terakhir entri itu perlu diulang namplohtujuh kali.

Para Jamaludin said...

er...kedua terakhir. tak perasan lak sekian tuh.

Fiqa said...

dh perasan dah..
azrina tgk je lori sampah tu...
dia start gelak2 sorg..
bile tnye kenapa?
dia kata,
lori kolej bdk laki...
*tunjuk kat lori smpah tu*

-Choco- said...

Dear dion,

bwk besabar yek:)

Choco...

eKyN said...

ush siot je dak tu..
em aku xkenal lak dak tu...even aku part3 huhu
sabo ye dion..jgn ko pecahkan pale die udah r...
paling koman pon, ko geget je die haha

dionzo de sauza said...

to akid :

sbb ko nye suwei lg byk dari aku.
hehee

dionzo de sauza said...

to noe :

silamat..silamat..gagaga

dionzo de sauza said...

to para :

aku da ulang ayat tu berjuta kali sampaila ketika ini aku masih mengulanginya...
ceh..

dionzo de sauza said...

to fiqa :

tu lori TS..
kalu SR nye lori sampah adekah ia akan berwarne hijau...??
hehehe

dionzo de sauza said...

to choco :

insyaallah..
but i n my frenz still searching for that stupid guys..
hehehe

dionzo de sauza said...

geget die..??
watpe..
da la itam..siak lak tu..
mesti xsedap rase die..
hehehe

eKyN said...

kahkah...siot..
usah berlaku diskriminasi di sini..hahah

nama pesakit:are_moizz said...

WAHH..bukan main marah lg ko ye bang...tenang..tenang..kang naik blk darah 2..kui3..
wah..betul2 berantai ko ni ye bang..
dgn aku bkn main lembut lagi..dh mcm bini ko lyn aku ye..
udah le tu bang..maap kn la budak tu..dh name pun budak..ntah ckup umur ke x bdk 2..
sabo ye...

dionzo de sauza said...

to ekyn :

diskriminasi..?/
nyanyi lagu bunkface sudah..hehe

dionzo de sauza said...

to aremoizz:

ngan ko kna la berlembut..
kate syg adek..
hahahaha
siak ko..
aku balek arini..malam kite lepak sudah..
umah da depan2 je..
boleh beronggeng ..hehe

hafizahabdulrahim said...

dah rasa macam uitm seperti tadika kerana sangat colourful!
mungkin warna itu boleh mengubah mood student2 di situ.

btw,model megi tumpah itu macam kenal je. hehehe..