Silap Aku


The whole week keje aku mngecat rumah.
dari pagi sampai maghrib.
dan ia bukan perkara mudah.
untuk aku buat dan untuk aku terima.
aku penat.
even aku hampir xda masa untuk diri aku.

aku bnasib baek ade 2,3 sahabat dtg membantu.
kalu x , pasti berlambak lg yg perlu dibuat.
mereka bantu dari aku start sampai abes.
dan aku akan luangkan masa malamku dgn mreka.
sbb itu salah 1 cara aku mngucapkan trima kaseh pada mereka.

pagi aku kerja ,
malam dgn sahabat.

jd pada fikiran kamu ,
"mane mase untuk kamu?"
"mane pentingnya kamu?"

sayang..
aku ni sentiasa ada untuk kamu.
sentiasa ingat kamu.
sentiasa rindu kamu.
dan sentiasa cinta kamu.

cuma keadaan tu yg laen.
dan xda ape yg berubahnya pada aku.

bukan bermakna aku bersama sahabat ,
aku x fokus pada kamu.
aku tetap hubungi kamu.

ya..
kebelakangan ni aku kurang "bercerita"..
aku kurang mengomel.
kurang gelak dan tawa.
kurang segalanya.

ini kerana aku penat sayang.
aku stress.

ade 1 girl pernah kata ,
"u ni unpredictable la "

dan aku rasa ia benar.
harini aku ketawa.
esok aku diam.
harini aku senyum.
esok aku sedih.

aku bukan la seorg sentiasa boleh berkata2.
bukan lah juga seorg yg sentiasa diam.
aku berubah2.
tp yg pasti ,
hati aku xkan berubah.

kamu perlu tahu sesuatu.
setiap saat aku sentiasa mencari 1 detik.
detik yg dapat memberiku peluang untuk bersama kamu.
untuk menemani kamu.
untuk bercerita pada kamu.
untuk berkata pada kamu..
betapa aku sayang dan rindu akan kamu.

jika semua itu masih tidak cukup untuk kamu.
hanya kemaafan yg mampu aku hulurkan.

maaf.
maaf jika kamu sudah lali mendengar aku mengucapkan maaf.

p/s : bukan mudah untuk aku mngucapkan maaf setiap kali aku membuat kesilapan.

9 comments:

fana said...

kenapa aku rasa sebak baca entry hang nie? damn betul lah aku nie...

...................................

owh! dion!

manusia mana sempurna, takde sorg pun sempurna melainkan Tuhan yg Infiniti itu.....

masing2 pny byk perkara utk dilakukan utk terus hidup...itu kau dion...mcm manusia lain...

kau hebat sebenarnya dlm membahagikan masa....ku taw hati kau ada sape...dan aku rasa kau sgt2 hebat dlm memilih siapa utk kau...dia yg ko pilih itu sgt hebat bg aku...aku kenal ko dan dia...kamu berdua sgt hebat...

dlm relationship memg begitu...manusia x sempurna weyh...
kena tahu, hati itu adalah yg betul....

dah2 aku merepek kot...sem depan jmpa dia sudah..hahah

-Choco- said...

Dear Mr.Dion,

chill dude!
pasti org yg anda syg tu faham.

Just explain everythg knp anda terlalu busy, mudah kan?

Why not, time tgh lepak dgn member2 sambil2 tu text her. mudah kan? (lagi sekali) hehe..

Atau lelaki sememangnya mmg mcm tu, bila dh jumpa member2 terus lupa pada gf, is it Mr dion?

hate bila laki yg mcm tu, sian dekat gf. hrmmm...

Love, choco

eima xara said...

setuju..!

dobot said...

Dush dush, air mata da mengalir laju!

nama pesakit:are_moizz said...

bro,aku tau pwasaan yg mlanda atimu..
aku respect ko bro...ko bijak utk mmbahagi mase ko utk fmly,sahabat mahupun awek..n aku dh fhm sesangat diri ko...

p/s:kpd awek dion,tlg la jgn mencemburui hbungan kami yg tulus suci ni..hehehe...

dionzo de sauza said...

to fana :

tahla..
kdg2 aku cuba cari msa tok dia.
tp masa tu mcm lari dari aku.

aku just nak mcm dulu2.
aku ada untuk dia.
dan dia ada untuk aku.

ni yg nak balek uitm cecepat ni..
hahaha..
shayang uitm.
hehe

dionzo de sauza said...

to choco :

masalahnya ,
time jumpe kwn tu mmg msg dia.
just maybe x la sefokus mane.
tp masih cuba.

tahla..

bukan semua lelaki begitu ya..

dionzo de sauza said...

to dobot :

wa..menangis pula dia..hehe

dionzo de sauza said...

tp are_moizz :

byk la ko bijak..
ni pown naseb baek ko ngan tat tolong aritu.
kalu x ,
sampai skrg la xsiap2 lg keje tu..
tq nyah..haha

p/s : jgn laa buat confession kat sini siak..haha