PEREMPUAN/WANITA

perempuan...
apekah pendapat korang tentang wanita/perempuan..??
tentu akan timbul pelbagai falsafah,ungkapan mahupun kata2 bagi menerangkan tentang perempuan ini..
tp bg aku..
perempuan ini sesuatu yang indah..
anugerah,pemberian,hadiah,ape sahajalah yang indah..
yea..bukan semua perempuan itu baik dan bukan semua perempuan itu jahat..
dan bagi setiap satu itu ade sebab musabab kenapa ia terjadi..
jd jgnla salahkan ibu mengandung...
aku da jumpa macam2 jenis perempuan..
ade yang baik,solehah,sopan,bijak dan macam2 yang baik..
ade juga yang jahat,degil,curang,playgirl,dan macam2 la...
tp aku tak salahkan mereka untuk ape yang berlaku pada mereka..
aku pun bukan sempurna juga..
ade banyak kekurangan pada diriku..
jd ia terpulang pada kita untuk menilainya...
tempoh hari aku telah jumpa seorg perempuan yang bg aku amat cukup sifatnya..
baik,solehah,sopan,caring,bijak,dedikasi...bg aku dia lah perempuan yg hampir sempurna(of course la..sebab xde yang sempurana)..
yeah..
aku cuba hampiri die dan cuba kenali die..
memang..memang die adelah yang terbaik..
tp mungkin aku je yang tak cukup bagus untuk die...
mungkin juga die layak untuk someone yang lebih baik...
yeala..kita kena cari pasangan yang "sekufu" kan..??
mungkin juga masenya belum sampai lagi..
yeah...aku hampir berjaya mendapatkannya...
dan aku jugala yang telah melukakannya...
oh god..
ape yang aku telah buat...
akulah manusia paling kejam didunia ini..
aku cuba mintak maaf padanya..
tp aku tahu die bukan jenis yang mudah memaafkan...
lagi2 kesalahan aku amat besar padanya...
tp aku akan terus memohon maaf padanya...
sebab aku yang salah...
jadi ape yang harus aku lakukan..??
kalau die bace post ini,aku nak die taw aku MINTaK MAAF SANGAT2..aku taw aku salah..(yeah,u know thats "U")..
rakan2 bantulah aku...
aku tak harapkan lebih dari die..
cukupla sekadar maaf darinya...
hurm..

1 comments:

aBbY aLbi said...

wahh....
inikah dionzo de sauza yg ku kenali???
sentimental rupenye...huhuhu..
pape pn, if "die" memang jdh kamu, xkemane pny...
bg mase kat "die"...