CONFUSED

hye guys..
wanna ask u all sumthing..

pernah x berada dalam situasi..
dimana suatu masa kamu sygkan seseorg..
dan bgitu juga dia..
dan kamu spatutnya dapat bersamanya..
tetapi tidak..
dan stelah itu kamu dan die decide untuk cuma bersama atas nama persahabatan..
pernahkah..??

tp kamu masih sygkan nya..
memerlukannya..
tetapi die x myatakan perasaan die pada kamu lg selepas hari itu..

tetapi die melayan kamu..
menggembirakan kamu..
tidak spt selayaknya seorg sahabat..
ia sptnye lebih dari itu..

die kerap bertanya khabar kamu..
call kamu untuk berbual..
melayan kerenah kamu..
hinggakan pada 1 tahap..
kamu merasakn bahawa die masih sygkan kamu..
spt dahulu..
tp adekah instinct kamu benar ttg perasaan die..??
atw cuma kamu yg mahukan die sygkan kamu...??
ttpi die xpnh dan xkan menginginkannya..??

adekah aku harus give up dgn perasaan aku..
dan menerima hakikat bhw die tidak akan menerima diri ini..??
ataw adekah aku harus terus mencuba mancuri hatinya..??
wahai gadis...aku bingung..

p/s : aku baru bangun ni..ngantok la..ingat nak tido sampai maghrib..hehehe

24 comments:

norzila musman said...

well,nmpknyer nasib kte same..
after all,jgn b'hrap sgt..
nti u gak yg akn 'sakit' nti..

azrina said...
This comment has been removed by the author.
azrina said...

cbe ko x reply die punye mesej n x reply die punye call..
especially mesej yg spatotnya casual frens x share ko xyah r reply.

tgk die punye reaction..

kte x guarantee cara ni will work.

huhu

azrina said...
This comment has been removed by the author.
azrina said...
This comment has been removed by the author.
dionzo de sauza said...

to zila musman :
erm..
yeah..
jgn berharap sgt yea..??
tp bolehkah diri ni untuk tidak berharap..??

dionzo de sauza said...

to azrina :
kdg2 aku cuba hilangkan diri dari die..
yeah..
reaksi dari die mnampakkan yg die sedar akan kehilangan aku..
dan die akan hubungi aku walau ape jua caranya..
aku dapat rase yg die concern gile ngn aku..
coz die sdr perubahan2 aku pd die..
tp tahla..
mugkin semua hanya perasaan aku..

anis said...

well jgn terlalu berharap....
klu x nk sakit jgn sakitkan hati sendiri....
faced the reality....

Para Jamaludin said...

er..nak komen apa ya..

macam ni lah.
terus terang lagi senang.

orang kata sakit, tapi kalau berlakon lagi sakit.

jgn sampai dapat jemputan kenduri kahwin si dia dgn orang lain.

wah! tb2 masuk bab kwen aku neh!
keke.

dah2. pegi men gtar.

Herry Iskandar said...

xpe dion..
aku faham perasaan ko..
myb jantan yg ko ske tu bkn gay..
jd beliau tpaksa mnolak cinta suci ko tu..
tp aku yakin,satu ari nnt ko akan jmp lelaki yg sesuai ngn ko...

fana said...

weyh, aku tidak mahir mahu bicara pasal hal ini, tp terus terang lagi bagus..

kenapa ea bagus?
ha...dr makan dlm, dr terasa hati, dr bernanah dlm hati...

haish...aku xnak sambung tulis lagi..aku emo...

khaiRur_FaiQ said...

cikgu fizik aku ajar..

"if kte ade seseorg yg kte sgt sayang, berusaha la dpt kan dia, itu baru la name nye cinta"

azrina said...

owh... ade sign2 yg die ske ko..

tp kalo die bg tau dion, die ske dion, dion nak watpe??

Asyraf Abdul Rahim said...

aku comolot ko baru tahu!

eKyN said...

emm nak komen..tp xde idea plak..
kalo ckp kdg2 kite kene sacrifice tuk org y kite sayang..
jz let her go..myb pasni ade y laen dtg menusuk ati ko....

huhu

n_n

dionzo de sauza said...

to anis :
faced the reality..??
da cuba..
tp tahla..

dionzo de sauza said...

to para jamaludin:
terus terang..??
ttg ape..??
die tahu yg aku sygkan die..
dan die cube nafikan semua ni..
tahla.
aku pown xtaw samade die btol2 xde perasaan pd aku lg ataw x..
aku pown bingung

dionzo de sauza said...

to padokgay :
lelaki siak ko..
aku ni masih normal lg..
aku da x dipengaruhi ngan budaya gay ko..
hahaha

dionzo de sauza said...

to azrina :
sign die ske..??
xtahu la itu sign atawpon dion yg perasan sendiri..
kalu die ckp cmtu..
i'll try to be the one that she needed..

dionzo de sauza said...

to fana :
erm..
da terus terang tahap dewa da ni..
tp die mcm ske diam je..
tahla..

knp emo..??
hehh

dionzo de sauza said...

to khairur faiq :
cikgu sains sku ckp :
"kalu kite da habis usaha dan die still xrespond , apekah pembolehubah yg dimalarkan..??".
hahaha

dionzo de sauza said...

to ekynn :
nak let her go..
but i cant..
yeah..
akan ade yg menusuk dan menikam hati aku ni..
tp slagi xdpt nak let her go..
ati aku ni jd keras mcm batu..
jd tikam pown x lut..

are_moizz said...

tan..ko knp?ko kemaruk kt sape ni?adakah aku penyebab ko jd begini?adakah statement ko ni mengenai hubungan kite??ohh...tidak...jd,ini sume hanya mimpi??aku takut ia jd bualan umum...hahahahaha...

dionzo de sauza said...

ro are_moizz :
siak ko..
hahahaha