WHICH ONE??

Aku baru check list name result kolej..
dan aku xdpt kolej..
alasannya aku da part 5..
adohai..

kalu part5 mmg xdpt kolej ,
xpyhla bg kad merah tu..
wat bazir mase aku je kutip cop..
da la mengencing je sume..
ckp dpt cop..
bile dtg xdpt lak..

pnt aku bersekongkol ngan senat2 dan ydp2 sekalian..
untuk dpt kan cop haram aku tuh..

ahh..
tu da lepas..
yg perlu dipikirin skrg ni adelah..
aku nak dok mane sem dpn..??
itulah yg memeningkan kepala otak aku yg kurg kecerdasannya ini..

dibwah ini adelah antara option aku :

1)istana
-ade cam vampire nye castle x..??-

aku cadang nak wat istana ni dpn pntu gate uitm tu..
dekat2 ngan kedai makan kat simpang ke batu 6 tu..
tp kalu aku bina skrg ,
alamatnye part6 la baru merase duk istana tu..

2)rumah sewa
-ni la umah idamanku-

rumah sewa adelah antara pilihan muktamad para siswa dan siswi..
tp sempatkah aku nak cari sem dpn..??
mcm x..
nmpaknya aku terpaksa tumpang umah kwn2 untuk sementara waktu..
sblum dpt cari umah yg seswai dgn citarase aku.(da mcm nak beli umah lak)..

3)khemah

-aku minat khemah mcm ni..xmau la khemah org kawen tu-

ataw adekah patot aku beli khemah ..
dan stay kat khemah..??
aku ley pasang khemah kat dalam kwasan pagar uitm tu..
kat board "selamat datang ke uitm segamat" tu..
tp kang pak guard yg berkuasa tu hambat aku lak..
xmau aku..

4)last choice -ILLEGAL-


-kang kena tangkap ngan RS dan GUARD-

ke nak illegal je..??
tp leceh la..
bile dgr ade rush je lintang pukang aku t..
aku da la lari x laju..
besar lak tu untk myorok..
pastu kalu kna tangkap kna tatatertib lak tu..
kalu kna tatatertib tu just kan kuar kolej je xpe..
ni kna byr duet , denda , dan mcm2 lg hukuman diluar tabii..

jd bagaimanakah wahai rakan2 ku..??

p/s : dalam proses merayu dan melutu pada UPK yg terchenta..

14 comments:

fana said...

owh! anda dlm situasi yg sgt2 susah utk diatasi..

hmm..owh kwn2 laki ku yg len pun ramai gak yg x dpt duk dlm..em..mcm ko gak lah..part5...

its better ko cari rumah sewa dr sekrg..komplot gan geng reramai cari rumah....kalo nsib ko baik, dpt lah rumah...xmahulah istana2 tue,khemahke.. nanti aku yg sewa kang...

cari slow2 lah beb..insya allah dpt...dgn berkat usaha insya dpt..
tak maw lah kau illegal2...jgn wat bemda bodo, kalo nak wat terlepas takpe, kalo dpt tangkap hang, habis hidup...

owh itu opinion aku..owh jumpa sem depan...lala

azrina said...

ape kata ko ddk je kat pondok pak guard... hahahaha!

dionzo de sauza said...

to fana :
erm..
aku ngah mintak tlg org dlm uitm tu..
kalu ade rezeki die ley tlg serapkan aku duk dlm..
kalu xdpt bru aku cari umah sewa..
mintak2la dipermudahkan..

dionzo de sauza said...

to azrina :
duk ngan pakduard..??
dgn rambut aku yg mencecah kaki ni ko nak aku duk ngan pakguard yg ensem2 tu..??
kan kan saman plak..
tu xpe..
kalu di apa2 kan aku cmane,,??
xkesian aku ni..??

Fiqa said...

ko cari part-time job jadi pak guard!! hahahaahaa~

ko ddk kat PI ke..
kat dlm hutan tu ke..
uitm tu byk tmpt ko nk merempat..
heehehehee~

ape kata, ko jadi anak angkat pengarah??!!! ko dpt ddk rumah dia!!

Bonbon Chaud said...

dok istana Sultan Johor ke,hehe...
nnt kirim slm dgn my daddy tu...haha...dah lama x jumpa die.

rumah sewa,pun okey juga,mkn mcm ner?ops...kena msk sendiri lh nmpknyer tp kan msti sediy [coz nnt pose rasa mcm nak cry plak,nk mskn ibu-that is me lh not u]

khemah...blh ajer,nnt nak mndi kt ner?hehe...juz joke,okey.

illegal?tu jgn buat okey...cari psl nama nyer...DON'T DO IT!

senang citer buat rayuan,mhn dgn baik,ckp pun baik2...mn tahu pintu hati upk tu terbuka nk bg dion kolej.

same thing happen to me,sy x dpt kolej juga tp sy slow talk dgn penyelaras upk tu,then die check sy punyer kad aktiviti then die betulkan balik dlm system tu,die ckp nnt ptg or esok nnt result kuar...but ptg tu juga sy tgk,sy dpt kolej.Dgn one call,sy dh settle kan mslh kolej sy.

Dion cuba yg terbaik eh...hope u get kolej.

eKyN said...

wah!! cuti ko membela rambut hingga mau ke paras kaki ke??
mesti enak time berkurungan ni kan..smpai subur rmbut tu memanjang hikhik
eh aku doakan dpt r kolej tu.....

sape org dlm tu ek??pakai bju dlm kan..eh aku ni...

are_moizz said...

boy..saba ye..aku fhm dh mslh ko ni..
sbb ko dh citer kn segalanya hal mu pd ku..cmni..ko try usha senat2 ko tu ke..bagi bunga ke..bagi ciuman maut ko tu ke..
ataupun care yg paling sadis n paling danger,ko sogok dgn penyodok je..hakhak..
alala..cian dye..
klu xdpt jgk,xpe..meh cni kat abg meh..
duduk dgn abg meh..
abg sare ko..
lgpun kt kolej abg ni abg kne duk hstel slame abg di sane..meh..duk dgn abg..ala..sgamat p.d bkn jauh pun..agk2 abg xdpt anta,ko jln kaki jela..hakhak..

dionzo de sauza said...

to fiqa :
dari aku part tyme jd guard bek aku part yme jd pengarah kampus terus..
hehehe

dionzo de sauza said...

to bonbon chaud :
erm...buat rayuan ea..??
tpkan..
aritu da call die..
tanye..
sbb name xde dlm list lulus dan gagal..
upk tu mintak no matrik n kolej..
belum sempat die nak key in data nak check ,
die tanye "awk ni part brapa??"
part 5..
"owh..part 5 lelaki mmg xdpt kolej da"..
yeake..??ok..chow..
erm..
jd bgaimanakah nak merayu sdgkan die da kuar stetment mcmtu.?

dionzo de sauza said...

to ekyn :
adelah sampai buku lali..
xdela..
baru paras mulut je..
hehehe

org dlm tu org yg tidak memakai pakaian dalam la..hehehe

dionzo de sauza said...

to are_moizz :\
siak ko..
ayat ko mmbuatkan aku dicop sbg gay la siak..
hehehe

norzila musman said...

en dion..
sy rase better kamu duk kat pndok pak guard..lg snag..
mayb sewa pn murah ckit..
muahahah..

sy turut b'smpati kt kamu..hekhek..

eyh,apa kate kamu b'lakon ckit dpn UPK smbil mnagis t'guling-gling n then wat2 gila ckit..
msti die rase ksian..
hahaha..

bkn stkat bg blik,mayb die bg 1 wing tu juz tuk awk je..
hahhaa

dionzo de sauza said...

to zila :
yea..sbnarnye da lame memikirkan taktik tu.,.
dalam pertimbangan..
kalu perlu berlakon nazak pown xpe..
yg penting dpt kolej..
hehehe