permainan hati

hye...
sory lame x update..
byk msalah..

minggu ni aku mngalami byk msalah..
kereta aku rosak..
duet xde..
subsidi mcm xdpt..
dan yg plg kritikal ..
masalah hati..

xtaw la..
aku blur..
kbelakangan ni aku amat keliru..

ade perkara sedih berlaku dlm idop aku..
dan aku xdpt terima nya..
walaupown beberapa kegembiraan hadir..
ia tetap xdpt memanipulasi kesedihan hati ini..
mungkin inilah permainan hati..

knp la aku sedih sgt ni..
sdgkan dia boleh gembira...
knpla aku xpt terima semua ni..
sdgkan die sentiasa menerimanya..
knp aku xboleh jd kuat seperti dia dan kamu...??

hati..
berilah aku jwpan yg aku perlukan untuk semua kekeliruan ini..
jgn la engkau terus mempermainkan diri ini..

p/s : wujud dan sentiasa ada

12 comments:

-Choco- said...

Dear Dion,

hati memang begitu.
selalu "menggedik".
Selalu je nak kne paham die.
tapi die tak pernah memahami diri kita.

hihi..
papepon,if got some probs juz pray to allah.
insyallah sumenya akan selesai.
ok!!

cheer up dude!!!

Love, choco...

dionzo de sauza said...

to choco :
erm..
tp ia bgtu mengelirukan dan mnyakitkan..

pray to allah..
insyaallah..

thanx choco

Vincci_AroRa said...

hahaha:
seriously i hate this sem...
first day jerk...dah banyak assignment...lol!!!
but its ok...
right?

: )

eKyN said...

emm berat aku nk ckap..tp aku paham berat lg diri ko yg mengalami mslah ni.
hati suike menduga...ko harus tabah..

tah r dion...apepon ade2 pape prob
mohon ptunjuk dr YANG SATU itu k

insyaALLAH...

n_n

dionzo de sauza said...

to vincci arora :
haha..tabahkan diri lor..
ade byk lg sem bakal menjelma dan setiap satunya mempunyai helahnya sendiri..
anyway..try ur best yeah..??

dionzo de sauza said...

to ekynn :
erm..
xpe..
diri ni pown masih sdg cuba memahami diri sendiri..
amat complicated..
permainan hati bukanlah sesuatu yg mudah..
ia tiada tempat untuk save dan load..
pilihan yg ade cumalah samada meneruskan atau berhenti..

norzila musman said...

la..da knp kmu ni dion??
cheer up babe..

mslah hati ni sgt berat..
jgn pendam dlm ati jer..
nti mkn diri tau..

kekadang kte nmpak org tu eppy je..
tp juz luarn je..dlman die kta x tao..

annur razali said...

hati aku phon wase begituh, ko nak nanges ak dion? kalo nak, maree kite nanges sesame, kalo tanak, lupakan ja, aku nanges suwang ah

aYiP said...

suara cinta sukar hendak didengar oleh suara hati tetapi suara hati tetap menjerit tidak berhenti

dionzo de sauza said...

to zila :
erm...
tgh cube meng cheer up kan diri ini..

bukan pendam..
da luahkan..
tp masih xdpt diluahkan sepenuhnya..

erm..

dionzo de sauza said...

to noe :
jum nanges sesame jum..
kesedihan dan keterharuan melampau ditambah lg dgn kekeciwaan..
heee

dionzo de sauza said...

to ayip :
tp suara ko boleh didengar apebila adenye announcement di SR suatu mase dulu..
hehehe