PERMASALAHAN

oit bebudak uitm semuanya...
sbonarnya bile nek sem ni..??
jumaat , sabtu atau ahad..??

ke xpyh naek sem..??
jgn wat pasal..

lg 1 , mcmane perihal subsidi makanan nih..??
aku ni xde dlm keputusan lulus ataw gagal...
jd g manakah..??
kang ade aku makan dedak sem dpn ni..

sekian sahaja untuk kali ini..

p/s : kalu aku xdpt subsidi makanan , aku makan harte masjid...hahaha

dear God

ait..
disini aku ade pertanyaan ringkas dan serius..

aku dipaksa potong rambut..
dan aku nak korg bg cadangan style ape yg seswai ngan aku..

aku suke style skrg..
tp ayah plak xsuke..
da bising da die tu..

dalam kepala aku skrg ni..
kalu terpaksa sgt ,
wat MOHAWK je..
ala mcm trojan / punk tu..
tp xla extreme sgt..

ke ade suggestion lain..
xnak botak k..
plizz...

bantu aku..

MEMO RINGKAS

tahniah.
krn bjaya meluahkan ape yg terbuku selama ini..
semoga kamu bhagia sentiasa..
im as a fren always prays 4 u..

im glad to hear bout it..
keep up the spirit yeah..

chiow..

.M.E.N.Y.A.N.Y.I.

sepanjang cuti sem ni ..
kalu diimbau kmbali..
kbyakan mase aku ..
dihabehkan dgn merayap dan meliarkan diri..

tp..

bila da digrounded ini..
kdgkala aku terkenangkan saat2 liar dahulu..
hehehehe..

berpuitis lak..
sbnarnye td godek2 pc..
tgk pix2 n vid2..
jumpe la beberapa video ni..
video karaoke aku dan die..
hehehe

ni yg 1st :
tajuk : dunia batin kami
artist : aku dan si jantan


video
-sorry la suare x la sesedap korg..tp bolehla tu kan..kan..??-

lagu ni lagu last mase karaoke pada hari tu..
saje nak berduet ngan si jantan ni..
hehehe

ni yg 2nd :
tajuk : selamat hari lahir (hehehe)
artist : aku la..



video
-tajuk asal suziela -flop poppy-

vid ni x complete sbb da last2 mic wat hal..
vid ni aku tujukan kepada budak kecik..
coz hari lahir die pada 23 JUNE 2009 lepas..
endahkan nama , tarikh dan hari dalam lagu ni..
the main thing is "SELAMAT HARI LAHIR KE 20"..
yeah..

P/S :suare mmg xsedap..saje suke suki menyanyi..xkan org sore besh je ley nyanyi kan..?? ni kan negara demokrasi berparlimen..hehehe..vid2 yg len akan menyusul pada entry akan dtg..hehee

WHICH ONE??

Aku baru check list name result kolej..
dan aku xdpt kolej..
alasannya aku da part 5..
adohai..

kalu part5 mmg xdpt kolej ,
xpyhla bg kad merah tu..
wat bazir mase aku je kutip cop..
da la mengencing je sume..
ckp dpt cop..
bile dtg xdpt lak..

pnt aku bersekongkol ngan senat2 dan ydp2 sekalian..
untuk dpt kan cop haram aku tuh..

ahh..
tu da lepas..
yg perlu dipikirin skrg ni adelah..
aku nak dok mane sem dpn..??
itulah yg memeningkan kepala otak aku yg kurg kecerdasannya ini..

dibwah ini adelah antara option aku :

1)istana
-ade cam vampire nye castle x..??-

aku cadang nak wat istana ni dpn pntu gate uitm tu..
dekat2 ngan kedai makan kat simpang ke batu 6 tu..
tp kalu aku bina skrg ,
alamatnye part6 la baru merase duk istana tu..

2)rumah sewa
-ni la umah idamanku-

rumah sewa adelah antara pilihan muktamad para siswa dan siswi..
tp sempatkah aku nak cari sem dpn..??
mcm x..
nmpaknya aku terpaksa tumpang umah kwn2 untuk sementara waktu..
sblum dpt cari umah yg seswai dgn citarase aku.(da mcm nak beli umah lak)..

3)khemah

-aku minat khemah mcm ni..xmau la khemah org kawen tu-

ataw adekah patot aku beli khemah ..
dan stay kat khemah..??
aku ley pasang khemah kat dalam kwasan pagar uitm tu..
kat board "selamat datang ke uitm segamat" tu..
tp kang pak guard yg berkuasa tu hambat aku lak..
xmau aku..

4)last choice -ILLEGAL-


-kang kena tangkap ngan RS dan GUARD-

ke nak illegal je..??
tp leceh la..
bile dgr ade rush je lintang pukang aku t..
aku da la lari x laju..
besar lak tu untk myorok..
pastu kalu kna tangkap kna tatatertib lak tu..
kalu kna tatatertib tu just kan kuar kolej je xpe..
ni kna byr duet , denda , dan mcm2 lg hukuman diluar tabii..

jd bagaimanakah wahai rakan2 ku..??

p/s : dalam proses merayu dan melutu pada UPK yg terchenta..

THE DEAD CROW


He saw a dead crow
in a drain
near the Post Office,

sory acap..
yg dikurung tu bukan burungmu..
burungmu telah terkorban di dalam longkang brhampiran post office segamat..
mungkin dilenyek kereta kancil bertanduk..
maaf..

He saw an old man
gasping for air
And a baby barely able to breathe
In a crowded morning clinic
This land is so rich

Why should we suffer like this?

mase tu aku nampak sorg jejaka tua..(acap la)..
sedang mencari udaranya (dahlia la tu)..
dan seorg budak kecik(lubye) baru blajar bernafas..(selesema)..
di dalam klinik penawar uitm yg sesak..
tanah uitm segamat da abes gondol..
knp kite perlu menderita??(xdpt kolej)..

I want clean air
For my grandchildren
I want the damned fools
To leave the forest alone,


aku nak udara segar (kolej)..
untuk aku dan rakanku..
aku nak semua yg bengong tu (upk la)..
untuk pergi dari sector A..

I want the trees to grow,
The rivers run free
And the earth covered with grass.
Let the politicians plan how
we may live with dignity
Now and always


aku nak pokok membesar spt acap,lubye,nada dan sejam..
dan longkang kat bank islam uitm bersih dan lancar..
dan tanah(lantai) bilik aku kat Sr nanti diliputi karpet baldu..
biarlah HEP,HEA dan UPK menentukannya..
kita akan hidup bermaruah (jika junior respect kite nnti)..
dulu , kini dan selamanya (BN)..

hahahahaha...

ni la entry ku untuk mu acap dan sesiapa yg terlibat..
sesungguhnya aku kena kurung bukan la disebabkan 1 pown dari analisis ko..
aku dikurung krn ingin mnyelamatkan gagak yg kusangka acap..
tp rupenye org len punye..

p/s :puitis x aku acap..??ni sume hasil didikan cikgu BI aku cikgu badrul yg amatla sporting..kalu dia ade anak dare , da lama aku jdkan die bapak mentua aku cap..
hahahaa

AWAS!!PERINTAH BERKURUNG

awas..!!
anda dikurung mcm burung di atas..
adei..
cmane nak mulakan bicara ini..
nak nangis tp kalu pc kna air nanti rosak lak..
xnangis sedey lak..
huuuuuuuuu....

apela malang aku ni..
kalu kutahu..
xkan aku lakukan semua onar ini...

cmni citernya..
baru2 ni ak telah melakukan kesilapan atau kesalahan yg melampau..
dan ia telah mencabar kredibiliti ayah aku sbg sorg ketua..
aku pown xtahu la knp bodo sgt aku ni ley lak wat semua ni..
buat ape..itu rahsia..

tp yg penting..
seluruh hak2 keistimewaan aku sbg manusia telah ditarik beserta dgn notis 24jam..
adei lg..

aku digrounded buat kali ke 3 spanjang penglibatan aku dalam dunia bermasalah ini..
dan ini adelah grounded kali ke 2 spanjang aku bergelar mahasiswa..
hahahaha
mcm bangga lak..tp sedey ni..

siak..
cmane la aku nak pohon pengampunan dari baginda ayahanda aku ni..
nak ckp ngan die pown aku tergagap2..
inikan nak berborak dalam situasi ini..
terpaksala aku nyayi lagu bunkface-situasi...(dgn background lagu tu)..

aku harap cepatla cuti ni berlalu..
aku nak balek kampus..
dlm situasi mcmni la baru teringatkan keindahan kampus tu..
adei..

acap..ayahanda kite agak serupa kebengisan nya..
marilah kita berdondang sayang bersama meratapi kemurkaan ini..

p/s : ayahanda ku..maafkan la anakanda mu ni..sesungguhnya daku mnyesal...

CONFUSED

hye guys..
wanna ask u all sumthing..

pernah x berada dalam situasi..
dimana suatu masa kamu sygkan seseorg..
dan bgitu juga dia..
dan kamu spatutnya dapat bersamanya..
tetapi tidak..
dan stelah itu kamu dan die decide untuk cuma bersama atas nama persahabatan..
pernahkah..??

tp kamu masih sygkan nya..
memerlukannya..
tetapi die x myatakan perasaan die pada kamu lg selepas hari itu..

tetapi die melayan kamu..
menggembirakan kamu..
tidak spt selayaknya seorg sahabat..
ia sptnye lebih dari itu..

die kerap bertanya khabar kamu..
call kamu untuk berbual..
melayan kerenah kamu..
hinggakan pada 1 tahap..
kamu merasakn bahawa die masih sygkan kamu..
spt dahulu..
tp adekah instinct kamu benar ttg perasaan die..??
atw cuma kamu yg mahukan die sygkan kamu...??
ttpi die xpnh dan xkan menginginkannya..??

adekah aku harus give up dgn perasaan aku..
dan menerima hakikat bhw die tidak akan menerima diri ini..??
ataw adekah aku harus terus mencuba mancuri hatinya..??
wahai gadis...aku bingung..

p/s : aku baru bangun ni..ngantok la..ingat nak tido sampai maghrib..hehehe

cukuplah semua ni..

cukupla buat smentara ni..
aku nak rehat dari dunia blog ni..
untuk smentara..

result aku x spt yg aku harapkan..
terlalu jauh tersasar..
naseb baek ayah aku ok je..
mama xtahu lg..

en.khai , aku pasti akan ingat kamu..!!
keep this word as my promise..

to pn. lizi.
aku xtaw nak ckp pe ngan kamu..

aku ingatkan pn. azurah yg akan kecewakan aku..
tp tak..
die mnyelamatkan aku sedikit dari en.khai dan pn.lizi..

to cik norlina and pn.nani..
thanx a lot coz save me..

yeah ..
mybe smua yg bjaya diluar akan katakan ini padaku..
"bukan salah lect , tp diri kita ".
jika bgitu , aku nak korg taw 1 benda..
kdg2 dunia ni x adil..
dan kita xslalu dpt ape yg kite deserve..
tu ayat dari KP diia , en. basha..seorg ketua program yg disanjung..

aku da wat habes baek..
buktinya semester2 lepasku..ok shj..
tp sem ni..
lihat shj la..
mungkin bg yg berjaya ,
kamu mmg extraordinary..
tp bukan aku..
aku inginkan keajaiban tu..
stelah pnt aku berusaha..

to myself..
i hope that i would not repeat my same mistake..
kesilapan krn tersilap memilih lect..

dan kalu ade mane2 paper aku dgn si en. khai tu sem2 depan ,
aku rela drop amek intersessi mase part 6..!!!

sekian..

p/s : kpd yg suke akan kejatuhan aku di luar sana , aku nak bgtahu yg aku xla steruk yg kamu inginkan..sudah tentu aku akan pastikan aku lebih baik dari kamu..

FULLY UTILIZE

di gunakan sepenuhnya..
itulah yg terjadi kepada minggu ku ini..
minggu ni aku telah menggunakan hari2 ku dgn spenuhnya..

dimulakan dgn kedatangan raksakse kejam comel..
khairul haziq namenya..
sedare aku nye anak..
kire anak buah sedare kot..
hahaha..
ni budaknye...

.
-khairul haziq merampas PC ku tok bermain undercover-

comel bukan..??
tp jgn terpedaya dgn kecomelannya..
sesungguhnya die la budak plg kejam pnh aku jumpe..
garang + buas + nakal + membodek = khairul haziq..
hahaha

pastu g settle kan perihal alat komunikasi aku..
kan aku da jual hp aku aritu ,
jd knalah cari penggantinya..
wat smentara ni pkai hp w89oi je..
bolehla..syukur..

-ni le kedai nye..amoi ni baek bg harge murah2-

pastu sedare aku dari skudai jb lak dtg..
die budak basikal johor..
die dtg umah aku dgn mngayuh basikal dari skudai..
dtg2 mula2 family aku xknal..
ingatkan anak india mana la ni..
mane taknye ,berkayuh dari Jb ,
mau x itam..
die duk xlame..
2 hari pastu balek..


-ni aku antar die kat melak sentral,die balek nek bas je..xsempat nak kayoh-

pastu hari2 lain aku penuhi dgn meluangkan mase bsame kembar peliharaan aku..
katenye lg , kami xdpt dipisahkan..
mane x nya ,
setiap hari jumpe..
x siang ,malam..
xmalam tengahari..
tp best la lepak ngan die..
dari aku duk umah mgabihkan beras je ,
bek aku kuar ngan die mengabehkan duet die je..hehehe(kena pow)..

2 malam lepas lepak2 ngan die..
g gazebo n jalan2 je..
mcm kutu rayau lak kami ni..



-lepak gazebo,makan2..minum2..rokok tu bukan aku punye k..aku punye lighter je..hahaha-



-pastu g rayau2 jap (sekadar gambar hiasan)-

td pun lepak ngan die..
td pg dataran pahlawan..
aku ajak karaoke..

cadangnya nak pg k-box..(bukan karok jamban k,ni bilik nye)..
tp kembar aku ni ajak g "dream box "..
mahal siak..
naseb bek die ade membershipcard..
dpt le 50% discount..

best gak karok sini ..
siap ngan makan minum..
audio die pown superb..
ia berjaya membuatkan aku ingin datang lg..
yg bestnya ,
byr skali tok 4 jam..
terpulang kalu korg nak lepak lame atw kuar awal..


-makannya buffet , jd kami rembat byk2-


-kate wan , die ingin kelihatan spt gadis mlayu terakhir-


minggu ni da hampir penuh aktiviti aku..
mggu dpn xtaw nak wat pe plak..

p/s :acap . sory ym aku prob..t da ley gne aku buzz ko..

TEORI PENGEMBANGAN ZARAH

aku da makin kembang la skrg ni..
ayoyoyo..
da makin membesar dan membesar..
dijangkakan menjelang naik sem depan ,
aku akan mencapai berat dan saiz sebuah pesawat airbus..
adush...
skrg ni baru boeing 757..(ade ke siri tu..??)..

-mcmane ni kwn2..??-

sory i'm busy


hype..
sory lame x update...
bz sket..
maklumla , kerja..
xkan korg je yg nak keje..
aku kna la keje gak.
kalu x , x dapek la nak melepek kat kedai mamak tu lg..

keje ape..??
ha..itu yg kite xtaw..
hahaha...

family aku ade wat business kecil2 lan..
wat HOMESTAY ataw umah tumpangan..
aku ade lah org yg uruskan check in dan check out guest..
dan aku gak la yg mguruskan promotion nya...

xsusah..
org check out kul 12 dan check in kul 2..
jd range waktu bekerja aku antara 11 pg hingga 3 ptg je..
kdg2 suke2 aku je mem flexible kan waktu bekerja aku..
hahaha..

mggu ni lg bz..
coz cuti skolah..
n ramai yg da book tok homestay tu..
kira 2 minggu ni full gak la..
ade la lompong2 2,3 hari..
sape nak meh book..(promote sket)..
hehehehe..

minggu ni xde ape yg aku wat sgt..
aku just lepak mamak ngan wan (kembar aku tu)..
cari ,beli dan install game2 yg menusuk kalbu dikala nestapa..
merayap2..
dan semestinya uruskan homestay..

minggu mendatang ni xtaw nak watpe..

lg 1 , nak tanye ni..
korg rase patut ke aku beli LCD skrin tok pc aku ni..??
bukan yg mahal nye..
yg paling murah ,
brand LG rm345 mcmtula..
ke duet yg ade tu nak simpan..(dapat plak aku nak simpan..)
kalu nak beli phone baru , rm300++ ape je la yg ley puaskan ati aku..
xkan nak hias kereta plak..
ke nak berfoya2..??
bg pendapat sket..
tp aku nak sgt beli LCD tu..
crt monitor ni besar gaban sgt..

p/s : acap , skrg everplot(kedai brg motor , pakaian/sluar /kasut yg ori2) kat mahkota parade ngah wat promotion , kasut ori vans 2 pasang rm39 ,sepasang rm29..bukan vans je , adidas , nike, brooke , admiral..mcm2 la pown ade..tp yg chantek tu vans je..yg lain tu yg out of date je..nak ke..?hehehe