settle up things


salam.

tggl beberapa hari lg tok pulang ke kandang pelajaran.
sesi terakhir tok diploma aku ni.
teruja seyh.

ok .
spt yg semua tahu .
pendaftaran kelas da boleh buat.
jadual pown da keluar.
aku n kwn2 group aku da settle up semua tu.

jd untuk sem dpn , jadual agak comel.
dmana jumaat xde kelas dan khamis sampai kul 12 je.
jd boleh la aku menumpukan pada amal ibadat pada jumaat tu..hehe
tp xtaw la kalu hea rombak balek jadual tu.
tp yg skrg ni just nice.

tok preparation pulang ,
spt biasa ,
aku suka last2 minit.
barula mencabar,
sbb pasti ade brg yg tertinggal...
jd aku akan tension nnti.(baru la cbaran namenye..hehe)..

aku balek jumaat coz sabtu pg2 buta tu aku nak mengadap zalina itam..
berkenaan rayuan kolej.
maklumla , xdpt kolej..
kalu xdpt kolej , aku akan ttp merayu dan terus merayu sampai upk bosan.
bila da bosan , pasti mrk akan bg aku kolej kan..?
bijak kan aku ni..?
itu la teori yg aku pegang..hehehe

ok ,
selesai sudah ttg kelas , kolej dan preparation semua jadah tu.
skrg yg tggl hanyala mcmane nak habeskan sisa2 cuti ini dgn bermanfaat skali..
ade suggestion x..?

wayang..? xde duet la..
holiday..?mane sempat dah..
tido ..? da puas da..
mati..? belum sampai ajal lg..(mintak dijauhkan)..

jd ape yg aku nak wat ni..?
bg la ape2 cdangan..

hoh..
sebelum aku telupa ,
knp paper fin option n future aku 2 jam kredit ae..?
tp kod dia same ngan yg dalam plan pngajian dan rakan2 ku..
ke system slek sket..?
aku harap ia x de masalah..hohoho..

tu je la wat kali ini..
t ade mase dan jodoh ,
aku update la lg blog aku yg xseberapa ni..
da2..
bye..

p/s : harap dijauhkan la dari en.khai sem dpn ni..amiinnnn..

17 comments:

eima xara said...

wayang jom..

SaiyidahAisyah said...

ko dok melaka ehh dion?
y not.
ko habeskan masa spend time untuk diri sendiri.
lepak la pantai. oke jugaa tu. :)

btw,
lama2 dok bace blog ko ni best pulak.
anda berjaya mengeluarkan ape yang terbenak di dalam hati dan kepala dengan baik.

aku suka je baca. wahh pujian ikhlas nih :D

dobot said...

da nak grad dah,

fana said...

budak sorg nie dah nak grad lah..hee..beshnya...sem depan nak bulilah utk sekian akhirnya..nanti tak dpt buli lagi..

haha..

jalan jalan kota melaka,
ke melaka cari tempoyak.
jumpa lagi naik sem depan.
akan aku buli satu dunia..

erk?..haha

dionzo de sauza said...

>>ima :

malas la..

dionzo de sauza said...

>>ecah :

pantai..?btol gak kan..?
bagus2..
tp pntai melaka da byk ditambak oleh ali rustam la..hehehe

wah..ko puji aku nyah..?
malu seyh..(pipi merah)..
hahaha..

btw , tq ea..

dionzo de sauza said...

>>dobot :

yay..
nak grad..jum grad bersame2..hehe

dionzo de sauza said...

>> fana :

jum kita saling buli membuli untuk kesekian kalinya..hahahahah

skrg rajin berpuitis ko ea..
bgus2..
ajar si arnab tu berpuitis skali..
ok..?
hehehe

nama pesakit:are_moizz said...

dion,jum kite menghabiskn sisa2 cuti ni bersame...keh5...

to fana:
apela pantun tu...x masuk langsung..
lari tune ler....hu5

fana said...

to dion: who's rabbit? aku tak pny kawan bernama rabbit...ermmm...
nanti belilah buku aku..bhaha..

to are_moizz: erk? nak kena pelangkung nie...cool x..haha

dionzo de sauza said...

>>wan :

jum..
siak ko..
ko lepak la ngan nicholas cage tu..ciom mulot sket..haha

dionzo de sauza said...

>>fana :

ala..rabbit skandal ko tu la.gagagaga

ko bg la buku free..nnti aku promote..hehe

zul said...

bodoh la ko ni..aku bru je btw khai psl blog ko...abes la ko!

-Choco- said...

Hey Mr Dion,

use that word juga eh? Kandang. huhu.

1) if i were u, i will spend all my short time ni dgn byk menonton tv. Kalau blh sampai terjojol skit bijik mata tu. haha. itu menandakan mujarab.

2) Then, ask your mom msk your favourite food. 1 hari 1 lauk feveret, jadilah. Sbb nnt kat kolej hari2 kena mkn nasi bungkus. betul x? dan hari2 sure bedal ayam je. sbb tu je yg plg menyelerakan. haha. Dan juga pergila ke kedai2 food feveret anda. Lagi bgs kedai yg xde kat segamat. huhu. Sbb nanti mengidam plak.

3) Hrmm apa lagi? Ohye, kalau bosan pergi la shopping beli sehelai dua baju ke. Untuk menjadikan ia sumber inspirasi anda ke kelas. haha. Sebab ada baju baru! haha Show off!.

4) dan pergilah jumpa rkn2 yg tak sekampus sblm ke kandang. Hilangkn rasa rindu korang tu cukup2. haha.

Hrmm tu je kot. Hihi, komen mcm panjang plak kali ni.

Smile, choco...

dionzo de sauza said...

>>pacak :

bgtaw la..sket pown xtakot..wekk..
hahaha

dionzo de sauza said...

>>choco :

hehehe..kandang..da tu xde word laen tok describe ia..

1)tgk tv smpai terjojol..?itu 1 masalh..coz i xske tgk tv..xtahu knp..since skolah lg..coz i x mahu addict ngan mane2 citer or series..

2)suk mak masak makanan fevret..?pown 1 masalah gak..i ni jenis makan xkesah.n i ske susahkan mak..xtahu knp..lg satu , i jarang ade kat rumah..lg2 malam.jd it kind of waste kalu suh mak masak itu ini , but then i xmakan..but i ske makan makanan mama.just the problem is me..

3)shopping..?haiya..duet xde la..lgpown ape yg ade da cukup da..i ni bkn jenis bergaya pown..selekeh je ..no need for new shirt or what..

4)ha..yg ke 4 ni yg selalu i wat..setiap hari lepak ngan si wan ni je..sampai org sekitar da merasa sangsi ngan hubungan kami..hehehe,,

hehehe..bukan maen byk i petah cadangan choco..but btw , u bg cadangan2 yg bgus..cuma i xdpt nak wat la semua tu..keadaan x mengizinkan..

tq taw..

-Choco- said...

Dear Dion,

huhu. ok your welcome. tetiba byk idea nk celoteh kt your komen ni. huhu.

waaa. the way u say, u look so simple n easy going. yg plg bgs part tv tu. untung bini u nnt, xberebut nk tgk tv. haha.

ok gud. papepon just do wateva u want. free your mindset before busy dgn study and assigments. huhu.

Wink wink,choco...