from lover to his love

SONNET 18

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd;
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou owest;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou growest:
So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this and this gives life to thee.

dalam sonnet ni, william bandingkan kekasihnya ngan musim panas, malah mengakui bahawa kekasihnya lebih cantik. dan die juga menyatakan yg kekasihnya akan terus idop melalui poems tersebut....selagi manusia bernafas....sgt2 sweet ryte...

yeah..knp aku postkan poem ni...
smalam aku tido dlm kul 4 pg....n aku terlelap pd kul 5 pg..
sbelum aku tido...tibe2 memory aku mcm flashback knangan2 idop aku..
n suddenly ia terhenti di bahagian sonnet 18 ni..
amat lama ia disitu....
aku terkenang kembali semuanya...
ni la 1st poems aku dedicate kat girl..
ni la 1st poems yg aku terpikir nak bg tok girl...
ni la 1st poems yg telah memulakan aku tok meminati love poems yg lain..
aku trus menghantar poems pdnya hinggalah die mmbuatkan aku berhenti...
die seolah2 bgtahu aku , u no need to do this...kite da xde pape...sy xnak awk tsiksa...
yeah ..sonnet 18..

tah ape2 tah dion ni kan..
semua sangka mereka yg mgalami pristiwa tragis dlm keidopan yg dinamakan CHENTA ini...
tp x realize ade lg sadis dr mereka..

2 comments:

acapabdulrahim said...

ko xpenah bg aku pon pape sajak.
jgn nak tipu.

i x syg u dah la macam ni!
:(

dionzo de sauza said...

jgn mcmtu acap...im always love u...haaha
siak ko..