ramuan plat kereta

semalam sabtu 14 / 3 /09 ...
kami telah mencipta sejarah dalam dunia permotoran...
kami telah berjaya mencipta plat gantian dr bahan2 pengguna..
usaha kami memakan mase yang amat lame..
byk mase dan wang yang telah dikorbankan...
tp terima kasih kepada ydp kos akid uzair kerana telah dtg ngan idea bernas ini..
dan terima kasih juga kepadanya yg telah memberikan sepenuh kepercayaan kpd aku tok menjayakan projek ini (da mcm penghargaan lak )..
semua ini kami lakukan bg mengelakkan disaman pihak polis yg semain melampau menindas kami...
kami mahukan keadilan..
mane mpp kami..huh..
hahahaha....
ni la bahan2 nye.. ::



1. seunit file...tp kiteorg da beli sekontena..mane taw kalu gagal..ade byk spare kan..?
mende ni kosnye lebih kurg us dolar 1 ataw rm 3 duet melayu...hahaha..warne mesti itam..kalu kuning ataw merah tu plat singapore.ade paham..??ok..mende ni tujuannye ade lah sebagai platform ataw asas plat no. itu..hanye amek sebahagian je..jgn amek 1 file..nnti xjd plat ,jd tempat letak kertas lak...ukuran yang haru dipotong haruslah ikot citarase korg..kalu suke besar wat besar ,kalu kecik wat kecik..tp mstila mematuhi spesifikasi jpj ,sirim , jakim dan uitm..



2. bahan kedua adelah 1 unit gam gajah ataw pelekat hebat bak kate GIANT..(gile bongok sebutannye )..kami bukan shaja beli 1 unit ,ngan gajah2 kami beli n simpan dlm loker..
masak pown sodap ni..mende ni hargenye lebih kurg 1 dinar ataw bersamaan rm 1.90..
gajah tu xpasti berapa harganye,,tu pown kami rembat kat thailand..terpaksa lawan ngan tony jaa..ala pelakon ongbak tu...kiteorg rembat gajah dier..sape suh park merata2..
gam ni gunenyer tok gam ape yg patot la..xkan nak wat ramuan masakan lak...



3. bahan ketiga adelah gunting bulu idong ni..ha..ni yg paling bahaye ni...kami xbeli...kami pinjam kotas nyer..dier xtaw nih..mase tu dier g tournament silat kat shah alam..gile byk bulu idong melekat mase tu..tpksa kami sterilkan dulu...gunenyer mende ni nak sunatkan ko..mestila nak potong file kat atas td..n lg 1 ,pesanan dari pacak ,jgn men gunting ,nnti terbakar diri..(ade kene mengena ke..?)..



4. bahan keempat ,cebisan kertas putih..kertas ni kami xcuri dan kami x beli..kami pg kat plastik sampah kat pintu bilik , kami geledah dan jumpa..tada...bijak x kami..??
kalu xbijak mesti da dismiss kan..??jd kami bijak..hahaha ape aku mngarut ni...kertas ni adelah tok wat no. plat tu..



5. ni bahan plg penting..xde ni xjd dek..yea..bahan terakhir adelah akid uzair..si jawa ni...dier kate dier perancis bukn jawa...tp aku rase dier nepal..die ni la yg bg idea dan byk mmbantu dlm mnjayakan projek ni..dier kate pasni dier nak wat mende ni jd bahan research tok PHd dier..
da 3 hari dier tido bilek aku untuk bincang ngan aku mcmane nak wat research ni..pelbagai R&d kami tlah lakukan..tahniah..xlame lg dier akan dpt gelaran dato ' ,datin paduka , prof , dan mcm2 lg la..



6. tada ..suda siap..kami berjaya repair plat ni..nmpk garisan tu..??tu la bahagian yg patah..yang mengantikan bahagian patah tu la file itam td..yg menggantikan no . 1 tu adelah kertas putih td..untuk melekapkan semuanya , pelekat hebat telah digunakan...gunting untuk memotong kertas dan file tu..brilliant..bapak hebat kami..kami berjaya mengaburi mate pihak "kude putih " yg durjana...pasni aku nak klon tayar kete lak..



7 . ini adelah last promo..gambar ni kami da antar ke syarikat ferarri dan lamborghini dan mereka bersetuju untuk membeli hakcipta kami dan akan menjadikan akid sbg jurutera mereka..manakala aku jd ceo la...pacak lak sekadar penonton bertuah..hahaha..kami akan patternkan ciptaan kami..doakan kejayaan kami dan tggu penemuan kami yg lain k..


p/s : pasni aku nak cipta makanan dari sisa buangan lak..hahaha..tggu ko acap..

3 comments:

acapabdulrahim said...

makanan dari sisa buangan?

start dengan hidung punye shit r..
haha.

bende 2 kan ko slalu makan. ko lupe?
hehe

dionzo de sauza said...

xnak la..x extreme..aku nak wat dari hingus pacak..dicampur ngan bulu bontot ko acap siak..

aYiP said...

sytle...
aku nak jadi penonton bertuah plak tgok ko watmende2 ni..
siap ko makn ag t aku nak tgok...