a day of joys and disaster

sabtu 29 march 09 ,
ketika suasana suam2 kuku kaki kat bilik aku..
tibe2 aku dikejutkan ngan satu kejadian..
kejadian yg mngundang nestapa bg sesape yg mngalaminya..
henset aku wat hal wat kali ketiga...
masalah yg same..
"firmware failure"..
siak tok..
ni bermakna aku harus pulang ke melaka tok antar warranty hp ni..
tu lg 1 msalah..
nak blk ngan sape..
xkan sensorg...xjiwng la sensorg..
lalu aku pown wat announcement kat sr tnye sape nk ikot aku pulang..
tp xde respon..
akhirnya kotas dan acap mjd mgsanya...har har har (gelak jahat giler)..
ok..bg memendekkan cite yg panjang lg berjela kami pown btolak dalam kul 8malam waktu sempana riau dan sampai melaka kul 9.35 malam waktu umah aku..
sesampainya ,kmi pown makan2...kat umah aku..bak kate org tua2 "minum kopi dulu.."..hahahaha..
da makan2...aku pown mintak ijin mama ku utk bwk anak dara 2 ekor tu jalan2..
mestila mintak ijin..aku ni anak dara..kalu xmntak ijin t mama risau..hahaha
ok..kami pown gerak la kuar..
first destination...
mestila karaoke d mp..
aku memulakan acara karaoke ngan lagu kekasih gelapku by ungu..(bapak meleleh2 airmata acap mase tu)..
pastu diikuti acap dan kotas dan begitula seterusnya..
pastu abeh dlm kul 11.30 mlm mcmtu..
second destination..
stadhuys..kota merah..
kat situ just amek2 gmbar..usha2 maknyah...usha2 org gila...tp tidak GAY..
third destination..
kota a'famosa..
kami park kete kat blakang balai polis mlaka tengah n kna jalan kaki kira 0.05 marhalah jaraknya...
perjalanan kami terhenti pabila kami terserempak ngan 1 pasangan ni yg mesra berpegangan tangan..
tampak amat bahagia sekali..
tp masalahnya cik salmah ,mereka lelaki..."GAY"..ade phm..??
tp xpe,kami peduli lak...
kamu pown sampai dpn gerbang famosa tu..
snap2 gmbr2 sket..
tiba2..
kotas ckp , "wei jum nek atas"..
mula2 kami bertengkar mcm laki bini...
sebb aku xnak nek..pe jadah ko nek a'famosa yg byk kubo blanda tu tgh mlm..
tp slpas pakcik yg lalu lalang disitu menengkan kami ,kami pown stuju nek..
kami pown nek la..snap2 pix sket..
sampai kat ptgahan acap ajak masok perkuburan belanda..
kami masok ,minum2 kopi dulu ngan antu2 kat situ..
pastu nek atas..makan mase sejam gak la kami kat situ..
pastu turun..
amek gmbar kat replika train kat situ..
pastu gerak...
fourth destination..
kami g pantai puteri..
dalam pjalanan tu ade la singgah kat beberpapa tmpat tok amek gmbar..
habes kodak aku..(padahal gune hp je)..
sesampai di pantai..
kotas mngadu kandungannya hampir lahir..
eh bukan...die nak "tut"..huhuhu...die sakit perut..
lantas die mnyerang kedai makan kat situ tok cari tandas..
aku ngan acap jalan2 dulu kat pantai..
bapak hepi acap men air..
mcm gadis2 yg mandi kat pool pakai bikini..
tp bezanya ia acap..xpakai bikini..
mase tu kul 2 pg gak..
yg bestnya , kotas pg toilet dkt stengah jam..
lame gile..
kami da risau..
tp kami tenang...
pastu kotas sampai ,kmi pown jalan2 dari pangkal pantai sampai hujung dunia..hahaha..
jauh siak..
dalam pjalanan tu acap ngan kotas dpt 2 ekor ketam...bwk balek la..
tp sok da mati..
salah acap yg tidak bg kasih syg yg sempurna pd ketam tersebut...
pastu kami balek umah kul 4 pagi waktu pantai puteri..
sampai umah aku bukak baju dan segalanya..
begitu gak ngan acap n kotas..
aku pown tido , tp mamat 2 org tu xtido ag mase aku tido..
ley lak bantai layan manga bleach dlm laptop acap..
bgun2 je da kul 10 pg waktu bilik aku..
mak aku ckp nak bwk adek2 dan atok nenek aku g pntai..
jd tggl la kami bertiga di umah...
ari ahad tu kami just pg cari baju acap..
mula2 pg ocean , mp dan lastly dataran..
dpt la 2 , 3 kontena baju yg acap nak..
pastu pjalanan diakhiri ngan santapan tengahari di burger king..
then balek umah n balek uitm..
maka disini la kami skrg..
di uitm terchenta...

sekian sahaja laporan kami pd kali ini..hahaha..
tgk la pix2 kat bwh ni..:




1. acap mendendangkan lagu hanya engkau yang mampu..gile bai , awek luar semua mngendap2 kat pintu nak tgk sape yg nyanyi..btapa sedapnya suare acap...die bgtu menghayati nyanyian itu hingga melelehkan segala cecair yg dia ade..syabas acap..



2.pose paling seksi drpd acap dan kotas..pas amek pix ni , ah so blakang tu cube mngorat mereka , tp lamaran tersebut di tolak mentah2..krn mereka maseh virgin..



3. acap mmg suke bertenggek..die kate die adelah jelmaan burung hering..kotas lak pengembalanya..




4.ade mcm kat oversea x..??bgtu la pertanyaan drpd acap dan kotas...




5. kotas cakap : "aku lapar laaaaaaaaaa"...




6.ini kubur belanda...acap ckp , kalau kite bukak keranda mereka , kita boleh dpt kuasa mcm citer heroes...tp ape yg terjd pd acap..??die hanya mndapat kuasa acappan..




7. kotas ngan acap ckp , tulisan kat batu ni menerangkan formula fin 312 dan formula cepat dpt cucu tanpa memerlukan anak..




8. ni tmpat baling duet untuk luck..acap lak cube curik duet rm5 yg ade kat dalam tu..tp ditentang kotas . kotas kate , "drpd amek rm5 baek kite amek sume"..




9. ini lah patong pak guard a famosa..tambah acap lg , dulu die slalu maen guli ngan beliau sebelum die kna tkr jd batu...kata acap lg , "sume org ckp die mmg laju "..




10 . aktiviti penutup di a famosa adelah memanjat gerbangnya...sgt seronok kate acap..



11. acap :"ketapi ni nak ke tampin kan kotas..??"..
kotas : " xla , ni nak ke kedai mamak tepi billion segamat la ,ko salah train ni.."..



12. biasanya pengunjung2 akan bergambar di depan kincir ni , tp due ekor ni mengambil langkah drastik dgn memanjat kincir tu hingga ke puncaknya..malah kotas siap tiup kincir tu sampai pusing2 wooo..



13. dahaga ni..kate kotas..acap lak cube mempraktikkan kuasa yg baru dimiliki nya iaitu kuasa meniup air hingga berbuih...



14. acap ckp , patung ni mcm die..cume berbeze kaler...



15. bapak suci muke acap mase tgk resit ni...mungkin memikirkan masalh kewangan yg menimpa malaysia..



16 . kotas rupenye xsuke minum susu..malah alah ngan rase susu..kami x mnjgkakan sundae ni berperisa susu..acap pown xblh makan gak rupenye..alalala manje nak mampos...


p/s :nak jalan2 bwk la kami..nescaya akan bermakna percutian anda..

kehilangan seorg teman

teman...
ape yg korg ley rungkaikan dr perkataan teman.,.??
berbagai istilah yg digunakan bg mengambarka makna seorg teman,..
menurut kamus dewibahasa oxford fajar edisi ketiga joyce m.hawkins,
teman can be define as "friend ; mate ; companion ; one who accompanies another ; thing that matches or accompanies another"..
bg aku teman adelah sesuatu yg amat unik..xboleh ditukar ganti...
yg sentiasa ade bile aku perlukan..
yg bsama aku ketika susah sng..

knp aku postkan entry berbaur bgini..
krn aku akn kehilangn teman aku sbntar lg...
teman yg byk mmbantu aku,,
die sntiasa ade bile aku perlukan..
dlm menemani aku...aku alpa ttg kesihatan dirinya...
aku lupa kebajikan dirinya...
wlaupown aku da nmpak tnda2 ia kurg sihat..tp ia ttp menemani ku..
dan kini aku terpaksa melepaskanya pergi..
sebentar lg ia akan dimasokkan ke hospital utk dianalisis pnyakitnya..
dan mungkin ia terpaksa dibedah utk mengurgkan seksaan yg ditanggungnya..
kwn aku kata ,mgkin sudah tiba masanya utk aku mmbiarkan ia rehat...melepaskannya..
tp aku kata tidak...
krn aku masih mmerlukannya...
ya..aku mementingkan diri..
kini..
aku bnr2 kesal..
aku xsempat untuk mnyatakan terima kasih padanya slma ini..
terima kasih krn sentiasa ade ngan aku ktika aku perlukan kamu...
ya...lepas ni bila ia sihat..
aku pasti akan menjaganya dgn baek...
itulah temanku..
ia adelah kereta kesayangan aku...
jap g nak antar workshop utk direpair..
...
sekian..

p/s : jgn marah..kereta aku adelah teman ku..kamu bgaimana..??huhuhu

can't smile without you

pg ni lg skali aku terkenang kembali sesuatu...
yeah..lg skali aku meluahkan isi atiku...
mcm biasa..ketika aku cube melelapkan mata..
something come to my mind...
so clear..
aku xboleh nak elak...tahla...
mungkinkah aku masih mnyayanginya..mungkin juga aku memerlukannya..
hurm..aku xtawla..masih mengingatinya..kata2nya...pandangannya...smuala...
yg paling aku ingat...1st song yg die bg kat aku..die comment myspace aku ngan video clip lagu tersebut...can't smile without u..
thats the song..aku masih simpan videonya...
mana mungkin aku buang..smua ttgnya aku simpan rapi..
tiada 1 pown yg terlepas...
xtahu la ngan die mcmane...
anyway thanx u dear..



You know I Can't Smile Without You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh
and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything.
You see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm go ing through,
I just Can't Smile Without You.
You came along just like a song
and brightened my day,
Who'd've believe that you were part of a dream
Now it all seems light years away.
And now you know I Can't Smile WIthout You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh and I can't sing,
I'm finding it hard to do anything.
You see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If you only knew what I"m going through,
I just can't smile.
Now some people sa y happiness takes so very long to find.
Well I'm finding it hard leaving your love behind me.
And you see,
I Can't Smile Without You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh
and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything.
Y ou see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm going through,
I just Can't Smile Without You

p/s : its true..im can't smile without u...

MKT243 itu satu nikmat

smalam isnin 23/3/09..aku , pacak , akid,kecik...
terpaksa stay up tok siapkan assignment grup mkt kiteorg yg tertunggak..
gile bai..slase nak present malam isnin kul 11.45 baru start..mcm org giler kiteorg..
ngan sony sakit xangkat call..
adoi..
malah ketika aku menaip entry ni keje xsiap lg..tggu turn nak wat keje..
ngantuk giler siak..
da mcm2 cara kiteorg wat tok pastikan keje siap..
antaranya 3laptop skali on tok mempercepatkan keje..
catuan tido..setiap ahli diberi peluang tido slame 10 minit sorg dimulai ngan akid uzair , aku sempat tido 5minit je , kecik 15minit dan plg lame pacak 23minit...
akhirnya kul 4.57a.m smua dikerah bngun..
bapak r..budak2 ni ngah bgado sbelah aku akibat kekurangan tido..
mase mcm ni jgn la cari pasal..
kalu terpijak semut pown boleh bunuh kwn bai..
ati2 cik salmah..
hahaha..ni snapshotnya :



1. akid ngan pacak xdpt mnahan amarah lalu memasak sepaket megi sedap yg mnjadi kegilaan ramai..tu pown da bgado da...da bertikam lidah da...



2. kecik da terkorban lalu membina kepompong tok meniduri dirinya..kesian dier..byk wat keje...akid pown same ..terharu aku...hahaha...




3. teknik 3 laptop skaligus ini adelah teknik yg diadaptasi dr teknik perang zaman alexander the great dan zaman acappan...ia agak berkesan..lg2 ditambah ngan kecik yg da wat kepompong tu...



4.ni la keje nye.."mas vs air asia"..lame gile nak wat cover page ni...
tpaksa call fernandez mintak kebenaran...tu pown tpaksa beli topup maxis rm5 bg dier baru die bg kebenaran amek gmbar ni..kedekut nye jantan..



5. ni la muke kecik pas dikejutkan dari peraduan..bapak takot aku tgk muke dier..mcm mintak plempang..tp xsampai ati..budak baek die ni..mcm aku..mcm acap gak..kan cap..??



6. gaya maskulin akid menyiapkan kje sambil menahan ngantok yg amat sgt..sexy gile akid muke ngantok..mcm awek blakang lorong..hahaha

p/s :wat la keje last minit..ley kaco org tido..

promo blog cara moden

smalam aku da temui cara baru promo ape2 ataw blog...

dan aku telah demonstare kan idea tu pada tubuh badan...
dan tikos makmal yg dipilih adelah mr.blogger..sape lg kalu bukan pacak...
terima kasih kpd beliau kerana menjayakan idea aku ni..
sape2 nak try pasni ley jumpe aku..
jgn risau..xsakit,x bahaye..hanye rase mcm kna plempang je..
tu pown kalu ko xduk diam mase aku lukis.
hahahaha
ni la snapshot nya :


1 . tertera url blog pacak iaitu http://bodybuildingasian.blogspot.com.aku mngambil mase kira2 dua purnama nak siapkan lukisan ni..susah giler..lg2 bile budak ni bergoyang2 kegelian..


2. ni la full snapshotnya..pacak nmpak tampan dengan adenya lukisan tersebut..
mulanya die xnak wat..tp bile aku umpan die gune umpan katak , die stuju dan menyerahkan maruahnya kepadaku untuk dirobek..hahaha



video
3. ni la videonya tuk mendapatkan visual yg lebih jelas ttg ape yg kami lakukan..hayati la hasil karya agung aku..

p/s : sape nak khidmat pakar aku cepat daftar...terhad kepada 2 planggan pertama..planggan bertuah dpt adiah pcuma pampers org tua saiz xxxL...ok..acap plak ,kalu ko daftar skrg ,aku adiahkan koleksi slipar aku yg pelbagai dlm loker tu..jd xperlu ko pkai slipar besar biru tu lg..

from lover to his love

SONNET 18

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd;
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou owest;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou growest:
So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this and this gives life to thee.

dalam sonnet ni, william bandingkan kekasihnya ngan musim panas, malah mengakui bahawa kekasihnya lebih cantik. dan die juga menyatakan yg kekasihnya akan terus idop melalui poems tersebut....selagi manusia bernafas....sgt2 sweet ryte...

yeah..knp aku postkan poem ni...
smalam aku tido dlm kul 4 pg....n aku terlelap pd kul 5 pg..
sbelum aku tido...tibe2 memory aku mcm flashback knangan2 idop aku..
n suddenly ia terhenti di bahagian sonnet 18 ni..
amat lama ia disitu....
aku terkenang kembali semuanya...
ni la 1st poems aku dedicate kat girl..
ni la 1st poems yg aku terpikir nak bg tok girl...
ni la 1st poems yg telah memulakan aku tok meminati love poems yg lain..
aku trus menghantar poems pdnya hinggalah die mmbuatkan aku berhenti...
die seolah2 bgtahu aku , u no need to do this...kite da xde pape...sy xnak awk tsiksa...
yeah ..sonnet 18..

tah ape2 tah dion ni kan..
semua sangka mereka yg mgalami pristiwa tragis dlm keidopan yg dinamakan CHENTA ini...
tp x realize ade lg sadis dr mereka..

minggu yang cambest

uit..
lame xpost pe2...
bz skett..
mggu ni kami plajar diia semester 4 amat bz..
trutamanya aku..
mane tak nye..kiteorg dihidangkan dgn 3 test berturut..
dimulai ngan ecomal...
yeah..tu da settle dgn jayanya..
dgn sdikit bantuan dr para lecturer kami telah sukses..
sape suh lect kuar pas bg soalan..
kan tindakan bijak namenye tu...
mase tu xde nak jujurnya..
aku pandang kiri,..aku pandang kanan..
kupandang depan dan blakang..
yeah..lect xde...
apa da hal jah..
lalu suasana tegang berubah menjadi ceria..
kami gembira spt diberikan lolipop oleh org xdikenali...
maka proses trading pown blaku..
mase tu..yg jahat..yang baek..yg berdose dan yang suci...
sumenyer telah mengeluarkan tanduk yg tajam...semuanya equal..
xde nak dgr kate2 ni : "wei ,jgn tiru..dose.."..,"xbek meniru "..
yg kedengaran hanyelah...."wei bak la sket jwapan..siak r kedekut..bdose kdekut..tuhan marah.."...
hahaha..
aku pown turut memeriahkan karnival tersebut..
best woo..
xpnh aku alami kemeriahan tu sejak part1...
thanx lect2..
nnti aku adiahkan pulut kuning ngan tapir panggang tok lect tersebut ..trutamanya lect lagenda yg mngajar aku micro mase part 2..tu da tahap lagendaris..
kalu dlm game org kate tahap insane...
sape yg lepas ngan dier boleh dikira tahap jounin ataw dewa kecik...
sape knal sape yg aku maksudkan..diam2 sudey..
huhuhu...
isnin mlam test marketing then mlm rabu test law terchenta..
maut aku dibuatnya...
ni on9 tgh mlm ni pown akibat tekanan jiwa...
sekian sahaje post aku kali ni...


p/s : aku nak jd lagendaris mcm beliau jugak..mahuu..!!

ramuan plat kereta

semalam sabtu 14 / 3 /09 ...
kami telah mencipta sejarah dalam dunia permotoran...
kami telah berjaya mencipta plat gantian dr bahan2 pengguna..
usaha kami memakan mase yang amat lame..
byk mase dan wang yang telah dikorbankan...
tp terima kasih kepada ydp kos akid uzair kerana telah dtg ngan idea bernas ini..
dan terima kasih juga kepadanya yg telah memberikan sepenuh kepercayaan kpd aku tok menjayakan projek ini (da mcm penghargaan lak )..
semua ini kami lakukan bg mengelakkan disaman pihak polis yg semain melampau menindas kami...
kami mahukan keadilan..
mane mpp kami..huh..
hahahaha....
ni la bahan2 nye.. ::



1. seunit file...tp kiteorg da beli sekontena..mane taw kalu gagal..ade byk spare kan..?
mende ni kosnye lebih kurg us dolar 1 ataw rm 3 duet melayu...hahaha..warne mesti itam..kalu kuning ataw merah tu plat singapore.ade paham..??ok..mende ni tujuannye ade lah sebagai platform ataw asas plat no. itu..hanye amek sebahagian je..jgn amek 1 file..nnti xjd plat ,jd tempat letak kertas lak...ukuran yang haru dipotong haruslah ikot citarase korg..kalu suke besar wat besar ,kalu kecik wat kecik..tp mstila mematuhi spesifikasi jpj ,sirim , jakim dan uitm..



2. bahan kedua adelah 1 unit gam gajah ataw pelekat hebat bak kate GIANT..(gile bongok sebutannye )..kami bukan shaja beli 1 unit ,ngan gajah2 kami beli n simpan dlm loker..
masak pown sodap ni..mende ni hargenye lebih kurg 1 dinar ataw bersamaan rm 1.90..
gajah tu xpasti berapa harganye,,tu pown kami rembat kat thailand..terpaksa lawan ngan tony jaa..ala pelakon ongbak tu...kiteorg rembat gajah dier..sape suh park merata2..
gam ni gunenyer tok gam ape yg patot la..xkan nak wat ramuan masakan lak...



3. bahan ketiga adelah gunting bulu idong ni..ha..ni yg paling bahaye ni...kami xbeli...kami pinjam kotas nyer..dier xtaw nih..mase tu dier g tournament silat kat shah alam..gile byk bulu idong melekat mase tu..tpksa kami sterilkan dulu...gunenyer mende ni nak sunatkan ko..mestila nak potong file kat atas td..n lg 1 ,pesanan dari pacak ,jgn men gunting ,nnti terbakar diri..(ade kene mengena ke..?)..



4. bahan keempat ,cebisan kertas putih..kertas ni kami xcuri dan kami x beli..kami pg kat plastik sampah kat pintu bilik , kami geledah dan jumpa..tada...bijak x kami..??
kalu xbijak mesti da dismiss kan..??jd kami bijak..hahaha ape aku mngarut ni...kertas ni adelah tok wat no. plat tu..



5. ni bahan plg penting..xde ni xjd dek..yea..bahan terakhir adelah akid uzair..si jawa ni...dier kate dier perancis bukn jawa...tp aku rase dier nepal..die ni la yg bg idea dan byk mmbantu dlm mnjayakan projek ni..dier kate pasni dier nak wat mende ni jd bahan research tok PHd dier..
da 3 hari dier tido bilek aku untuk bincang ngan aku mcmane nak wat research ni..pelbagai R&d kami tlah lakukan..tahniah..xlame lg dier akan dpt gelaran dato ' ,datin paduka , prof , dan mcm2 lg la..



6. tada ..suda siap..kami berjaya repair plat ni..nmpk garisan tu..??tu la bahagian yg patah..yang mengantikan bahagian patah tu la file itam td..yg menggantikan no . 1 tu adelah kertas putih td..untuk melekapkan semuanya , pelekat hebat telah digunakan...gunting untuk memotong kertas dan file tu..brilliant..bapak hebat kami..kami berjaya mengaburi mate pihak "kude putih " yg durjana...pasni aku nak klon tayar kete lak..



7 . ini adelah last promo..gambar ni kami da antar ke syarikat ferarri dan lamborghini dan mereka bersetuju untuk membeli hakcipta kami dan akan menjadikan akid sbg jurutera mereka..manakala aku jd ceo la...pacak lak sekadar penonton bertuah..hahaha..kami akan patternkan ciptaan kami..doakan kejayaan kami dan tggu penemuan kami yg lain k..


p/s : pasni aku nak cipta makanan dari sisa buangan lak..hahaha..tggu ko acap..

kelaparan durjana membawa kehancuran

khamis malam 12/3/09...
dunia telah mnyaksikan kesan2 akibat poverty terhadap pelajar2 uitm..
statistic menunjukkan kadar poverty di sempana riau terutamanya di bilik sr 317 adelah sbyk 355%..
beberapa pelajar telah menderita..
ade yang telah pengsan..ade yang koma..malah ade yang mati kelaparan..
tp hakikatnya dunia semakin parah..
beberapa cara telah dilaksanakan spt bantuan makanan percuma ,pprt ,buku teks percuma , selipar percuma..
tetapi masih tidak dapat membantu pelajar2 ini..
mungkin acap juga tidak dapat membantu mereka..
inilah snapshotnya,.



1. ydp investment telah terkorban dahulu akibat menahan lapar..kami tidak dapat berbuat ape2 selain membiarkannya begitu..mungkin masenye telah tibe..




2. kucing , junior bilik kami akhirnya menyerah dan terkulai atas pujuk rayu pacak yang inginkan makanannya..akhirnya beliau menyuapkan friskies beliau..eh bukan..menyuapkan koko crunch beliau kepada pacak atas dasar kemanusiaan dan dasar kasih sayang yang songsang..
dan pacak begitu terharu lantas menitiskan beberapa titis air kencingnya...eh air matanya sebagai tanda bersyukur..



3. pada mulanya 3 sahabat ini amat gembira..malah telah berjanji untuk sehidup semati slamanya..kasih sayang mereka tidak dapat dipertikaikan lg..ketenangan terpancar dari muka masing2..



4. selepas 3 minit pertama mereka sudah mula menunjukkan reaksi tamak dan haloba lantas tercetusla pergaduhan antara kaum nepal , bangla dan vietnam ini..kami terpaksa memanggil ustaz azrol bg melaungkan azan di bilik kami bg menenangkan mereka..



5. inilah punca segala kecelakaan ini...bukan shaja sahabat2 ini bergado sesame sendiri malah mr.koko crunch yang kaola tu pown da mati dibunuh mereka..lepas ni diaorg cadang nak ragut nyawa mr honey star dan mr . kellogs...


6. pacak telah ditumbuk oleh kecik di pipi kiri beliau akibat cube merampas bijirin yang ade di tangan kecik..akibat tumbukan itu , pacak menerima 4 jahitan di bahagian sulit beliau..


7. selepas puas bertumbuk dan bercium , mereka akhirnya tenang kerana makanan tersebut telah habis..ketika ini ucapan maaf berkumandang antara mereka...akhirnya mereka telah waras..malah kotas cuba mempromosikan air a&w berperisa mineral water..



8. akid uzair , ydp kos telah menunjukkan rase penuh minat dan takjub apabila pacak menceritakan kepada beliau perihal shin chan..kate pacak , die adelah jelmaan shin chan..tp hakikatnye die hanyelah seorg budak yang ligat menjual makanan tambahan tubuh ataw body supplement..dan kini telah berkecimpung di dlm arena minyak wangi..(promo sket,aku nak komisen dr ko pacak )..



9 . akid membuat kesilapan besar kerana masak megi dalam bilik in..belum sempat megi tu sampai ke perut beliau , budak2 telah mengelilingi beliau dan merampas megi beliau yang telah beliau tggu selama 2 minit untuk masak..akibat marah akid telah menjirus air panas kepada budak2 tersebut..maka cacat la semuanya..



10. slepas puas menjirus air panas , akhirnya akid menyuapkan sedikit megi pada pacak..reaksi muke pacak begitu adelah akibat lecuran air panas tersebut..akid hanya mampu tergelak tanda puas..hahaha

kesimpulannya , kerajaan harusla mengambil langkah berjaga2 dgn menambah bilangan RS di setiap kolej bg mngelakkan kejadian tersebut berlaku..
dan sitiap pelajar harusla ditambah subsidi megi sebanyak sekotak seminggu bg mngurangkan kadar poverty di kalangan pelajar uitm..
bukan itu sahaja , ydp kos harusla diasingkan dr pelajar lain bg mengelakkn keganasan rumahtangga dari terus berleluasa..
sekian

capak = pacak

huh..
harini sdg aku duduk2 di katil...sambil mlayan nafsu dan perasaan...
tibe2 aku dikejutkan dgn 1 idea...
aku nak promo blog pacak la..
lgpown die da menjaga aku dari kecik sampaila besar ni..
aku pown nak balas jasanya kerena sering cebok berak aku..
kalu sng2 korg lawatla blog dier yg mngandungi info2 terkini berkenaan kesihatan...ala health tu..
jenguk2la...
ok..
ni la pacaknye..amat comel..


a chocs flower for a "sengal" boy

smalam aku  dpt something yang amat valuable dlm idop aku..
its look just like a bunch of chocs flower..
but to me its mean a lot..the value is priceless..
tenkiu..
i really appreciate it..
nnti aku balas ngan rombongan meminang lak..
hahaha..
ape aku mngarut lg ni..
anyway...aku nak byk2 lg..sape yg bek ati , bg la ..
aku nak kete 1 , umah 1 , hp sony experia x1 1 , bini 1 , anak...ermm...tu xpyh bg..
hahaha...acap , dari ko 1 nak 1 bende je..aku nak ko terjun dari tgkat 3 SR ,pastu guling2 depan admin sampai la otak ko kembali normal..thanx..
 ni la snapshot adiah tu.. 


mukhsin = moksha

hahaha..gelak kaya..eh...ape aku cakap ni..
aku nak story sket kes jenayah yg tlh aku lakukan arini..
pg ni 10/3/09..
sedang enak aku diulit mimpi2 18sg/sx/pl/pa/U..
tibe2 aku dikejutkan oleh seorg hamba ALLAH ni..
tp belum sempat aku bukak mata kaki aku da sampai dulu kat pusat dier sbg tanda kemesraan..
cis berani dier kejutkan maharaja sedang beradu..
sambil melontarkan kate2 kesat kepada beliau , barulah aku bukak mata..
rupenye insan yg makan kaki aku pg bute ni adelah sahabat ku yg amat hensem lg kacak (die bg ak 5 inggit 50 sen tok ckp ni..)
namenyer mokhsin ataw lebih dikenali dgn name manjenye MOKSHA...
mcmni dialog yg berlaku..

moksha : dion ,hambo nak mitok tolong ni..
aku : nak tolong gapo dio..??nak aku urutkan pusat ko ke..??
moksha : tok seh..hambo nak mu snap gambo hambo yg kacak ni...
aku :mu nak wat gapo dio ngan gambo mu...wat rosak henset aku je..
moksha : hambo nak wat tag namo tok B.comm hambo..
aku : tok seh la mu amek gambo mu..baek mu letak gambo pakcik kordi jo..lagi kacak..
moksha : mu jgn nak ckp byk (sambil mengacukan berus jamban )..mu nak amek gambo hambo ke xnok..??
aku : ok2..sory la mok..hambo amek...

maka berlaku la detik2 hitam dlm idop aku..
aku dipaksa amek gmbar dier...
ni la hasilnya..



1 . ketika aku baru nak snap pix dier , dier ley bantai tido..ape lg , 1 hidangan mewah berupa penyepak  + pelempang masak 3 rase hinggap kat pusat dan lain2 bahagian sensitif..bapak pemalas..nak amek gmbar pown tido..


2 . aku cakap "tanggal la songkok tu..baru nmpak keparat..eh bukan..korporat.." ..dier ikot nasihat aku..tp siap buat muke..ape lg..hidangan western lak hinggap kat punggung dier...


3 . setelah berkali2 menyantap hidangan mewah dari aku..akhirnya beliau berjaya pose secara matang..tp aku still xpuas ati gak..bapak r..knp ko wat muke serius sgt..nak tergelak aku..lg 1 ,songkok xpayah la pegang mcmtu..ko ingat nak mnyanyi nasyid ke siak..maka 1 lg hidangan istimewa diberikan lg sbg tanda penghargaan atas kesengalan beliau..



4 . ni la hasilnye akibat terlalu byk makan hidangan mewah + istimewa dariku..
kan da sepet mate ko sebelah..maaf makcik..saye terpaksa...anak makcik ni liar sgt..sy terpaksa gune cara barbarian tok jinakkan dier..hahaha

5 . inilah the last result..
akhirnya aku berjaya..fuh..pnt la siak nak amek gmbar budak sekor ni..
aku lg rela dicampak kat safari tanpa perlindungan then snap pix singa  ke..buaya ke..
kena makan terus pown xpela..
daripada amek gmbar dier ni..